Play rozwiązanie umowy

• Autor wątku Autor wątku venom696
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

venom696

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

Pewnego dnia poszedłem do salonu Play żeby podpisać umowę i wziąć telefon na abonament. Po wcześniejszym zapoznaniem się z mapa zasięgu Play i potwierdzeniu tego, że owy zasięg w mojej miejscowości występuje podpisałem umowę. Czekając na przeniesienie numeru do Play nie używałem karty Playa ale po kilku dniach postanowiłem ją włożyć. Okazało się wtedy, że nie mam zasięgu. W praktyce w mojej miejscowości nie ma zasięgu i nigdy go tam nie było. Dzwoniąc do Biura Obsługi przedstawiłem zaistniała sytuację i konsultant powiedział żebym napisał reklamacje i prosił o zerwanie umowy zapewniając przy tym, że nie będzie problemów. Tak też zrobiłem i faktycznie umowę mi rozwiązali ale muszę teraz zapłacić ok. 2 tys zł za zerwanie umowy przed jej wygaśnięciem.
Czuję się oszukany przez tą sieć, gdyż zostałem zapewniony, że zasięg jest a okazało się, że nie jestem w stanie korzystać z ich usług. Dlaczego więc mam płacić za coś czego nie jestem w stanie używać? Wina stoi po ich stronie sprzedając mi usługę, której nie mogę wykorzystać.
Dostałem radę (co śmieszne od ich konsultanta), żeby skierować sprawę do sądu bo według niego próbują mnie oszukać i zmuszają do zapłaty za coś czego nie byłem w stanie używać.

Jak stworzyć taki pozew? Jestem w stanie tą sprawę wygrać i wyciągnąć od nich np. jakąś rekompensatę za stracony czas itp. ?

Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam

Proszę troszkę poszukać na forum, było kilka podobnych tematów :)

ja proponuje napisac pismo do P4 w ktorym opiszesz cala sytuacje-pracownik i biuro obslugi nie sa winne!dlatego ze mapy z zasiegiem sa uzupelniane i tworzone w centrali firmy. Pracownicy podali Ci wiec taka informacje jaka zobaczyli na mapie: czyli zasieg jest.Na potwierdzenie zrob screena mapy i zalacz. Powodzenia

Ich całe mapy zasięgu zazwyczaj nie stanowią dowodu. Po prostu napisac pismo z wyjaśnieniem i żądaniem rozwiązania umowy bez konsekwencji, bo z ich winy - nie są w stanie świadczyć usługi. W razie czego nie powinno byc problemów w sądzie...

Powrót