plik mandatów a poborca skarbowy

• Autor wątku Autor wątku ZbychuKielichu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

ZbychuKielichu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzisiaj ku mojemu wielkiemu zdumieniu do moich drzwi zastukał starszy poborca skarbowy przypominając o uregulowaniu płatności za mandat który otrzymałem pół roku temu.Wręcz żażądał pieniędzy natychmiast.
Zupełnie nie zdawałem sobie sprawy z takiej procedury bo za każdym razem spisujący mnie panowie w mundurach zawsze mówili o ewentualnych listownych przesyłkach,raz nawet usłyszałem że jeśli nie posiadam stałego zatrudnienia(a obecnie tak jest) to nie ma co nawet tracić pieniędzy tylko położyć mandat na pólce i poczekać aż zalegnie kurzem
No ale główna kwestia odnośnie jakiej mam pytanie jest taka że 3 miesiące temu przed otrzymaniem tego mandatu otrzymałem identyczny.Więc tu nasuwa sie pytanie czy tamten mandat zginął im w papierkach czy jak? Czy może to jest jakoś losowo wybierane?
W tym roku do mojej kolekcji wpadły ejszcze dwa mandaty i jeżeli jedyną konsekewencją ich nie płacenia przez dłuższy czas ma być wizyta pana poborcy skarbowego i odsetki w wysokości 6zł to tutaj też sie śpieszyć nie będe chyba.
Prosze o wyjaśnienie wszystkich moich wątpliwościi,gdyż nie ukrywam sytuacja dla mnie nowa i zaskakująca
pozdrawiam

Nie boj sie US i tak kiedys sciagnie te pieniadze, np. z nadplaty podatku. Jak sie popelnia wykroczenie to sie ponosi konsekwencje :!:

Powrót