Plus lte

• Autor wątku Autor wątku polakposzkodzie11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

polakposzkodzie11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Witam otóż mam internet LTE z Plusa, niestety to tragedia miało byc niby 20mb/s choć mówili ze pewnie będzie koło 13/15 a od paru dni moja poredkosc nie przekracza 1mb/s, czy mam prawo rozwiązać umowę bez ponoszenia kary z winy plusa?

czytałem ale przy podpisywaniu umowy nie było nic o tym mowy...zresztą mam jeszcze pakiet w którym prędkosc powinna być wyższa a oni niweluja do jak najnizszej

tak ale nie rozumiesz mam pakiet jeszcze 40gb w ktorym zostalo mi 35gb czyli predkosc powinna byc normalna a nie 32kb/s ...

Składałeś reklamację ?

jeszcze nie, ale rozchodzi mi o to czy mozna im wypowiedzieć umowe bez płącenia kary, bo wiem co dalej bedzie a jestem graczem i duzo pobieram plików z internetu :)

Nie, nie można na obecną chwilę. Zresztą zapewne w późniejszym czasie też ni, jednak nie ma sensu rozwodzić się na przyszłością :)

ale jesli plus zgodzi sie na takie rozwiazanie?

bo nie zamierzam na tym gownie byc przez 2 lata

Ostatnią edycję dokonał moderator:
polakposzkodzie11 napisał:
tak ale nie rozumiesz mam pakiet jeszcze 40gb w ktorym zostalo mi 35gb czyli predkosc powinna byc normalna a nie 32kb/s ...
Prędkość rzędu 32kb/s ewidentnie wskazuje na nałożenie lejka, sprawdź dokładnie ile z pakietu Ci zostało bo jak sam napisałeś jesteś graczem i dużo ściągasz. Wiem z własnego doświadczenia że 40 gb na długo nie starcza. W moim przypadku lejek był nakładany średnio przy ściągnięciu ok 300 gb.
Co do FUP masz to w umowie.

Wysłane z mojego Lenovo TB2-X30L przy użyciu Tapatalka

z pakietu zsotało 13gb wiec czemu moja predkosc to srednio 50kb/s ?

W takim razie musisz złożyć reklamację, jak to nie pomoże to skargę do UKE (można przez internet).
Jednakowoż już teraz mogę Ci powiedzieć co odpiszą :-) będzie to standard o FUP, o przeciążeniu przekaźników. Oraz że strasznie mi przykro ale rozwiązując teraz umowę zostanie nałożona kara umowna.
I najlepsze w tym momencie Plus zamknie jednostronnie procedurę reklamacyjną, informując jednocześnie że dalsze kroki to już tylko powództwo cywilne w sądzie.

Tak. nikt nie czyta co piszesz w reklamacji.

Wysłane z mojego Lenovo TB2-X30L przy użyciu Tapatalka

Z tego co się orientuje to lejek jest od 64kb/s, jeśli chodzi o prędkość to porób speedtesty i screeny z wynikami, podejdź do salonu plusa i spisz reklamacji uwzględniając przy tym te dokumenty z wynikami.
Zażądaj rozwiązania umowy ponieważ operator nie wywiązuje się z niej, jeśli jakiś rzetelny człowiek będzie to rozpatrywał to pójdzie Ci na rękę, z drugiej strony potem na następnej reklamacji (jeśli ta będzie odmowna) zażądaj wystawienia korekty FV w czasie w którym nie dało się korzystać z internetu.

dziś reklamacja złożona jesli nadal bedzię internet chodził jak chodzi to radzicie wystosowac do nich wniosek i ujac ze jesli to do UKE podam sprawe?

Powrót