Plus Mix

• Autor wątku Autor wątku wiedzminek123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wiedzminek123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam w tym roku wziąłem w plusie 2 telefony na kartę w Mix wyjechalem za granice i nie doładywałem tych kart umowa była na 50zł miesięcznie,zerwali ze mną umowę dnia 9.06.2015 mialem zaplacic kare za zerwanie umów łącznie około 1600zł moje pytania są następujące
co dalej będzie sie działo ze mną i z karą czy od razu sprawa zostanie przekazana do sądu/komornika czy dostane jakies pismo z mozliwoscią ponownej zapłaty kary,czy może po prostu zostanie to przedawnione czy nie mam co liczyć na taki dar boży

z góry dziękuje

Ostatnia edycja:
Jak nie zapłacisz tych 1600 teraz, to w przyszłości zapewne zapłacisz więcej, odsetki, koszty egzekucji, itd.

rozumiem orientuje się ktoś po jakim czasie moze przyjsc nastepne wezwanie skoro minął juz ponad tydzien od nie zapłaty co teraz co się vbedzie działo nie moge nigdzie znaleźć odpowiednich odpowiedzi

Nikt Ci nie powie co będzie się działo, bo nikt nie jest jasnowidzem, jeżeli chcesz zapłacić to nie czekaj na wezwanie, tylko na własną rękę znajdź odpowiedni numer konta i zapłać. Jeżeli nie chcesz... to nikt Ci tutaj nie pomoże w kwestii unikania odpowiedzialności.

nie chce uniknąć odpowiedzialności tylko chciałbym wiedzieć jak szybko może to dojść do komornika.etc bo planuje wyjazd w celu zarobkowym i chce wiedziec czy dam rade wrócić nim komornik zapuka do pustych drzwi

Nikt nie powie Ci jak szybko dojdzie do etapu komornika, bo nikt nie wie jakie kroki zostaną podjęte. Dług może zostać najpierw sprzedany, może będą wysyłane powiadomienia, a może nic się nie stanie, do momentu aż narośnie odpowiednia ilość odsetek.

Powrót