Plus - Ostateczne przedsądowne wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku niemen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niemen

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Wraz z kryzysem musiałem po 13 latach moje biuro pośrednictwa zlikwidować z dniem 24 grudnia 2008. U operatora tel Plus pomimo bardzo wysokich obrotów przez cały okres działalności nie uzyskałem w grudniu ub. roku zgody na obniżenie moich najwyższych abonamentów na niższe. Obecnie płacę miesięcznie ile mogę 100-200 PLN, mój obecny dochód na 1 osobę (2 dzieci) to 310 PLN . Otrzymałem info, że rozwiązują ze mną umowę i moje zadłużenie 6191,-PLN ma być w ciągu 10 dni uregulowane, jeśli nie to moją sprawę skierują na drogę postępowania sądowego i co za tym idzie suma zaległą powiększy się o koszta postępowania sądowego. Co mam w tej sytuacji zrobić i czy jest jakieś wyjście z tej spirali?

wystąpienie w prośbą o rozłożenie tej płatności w ratach i uzasadnij to swoją sytuacją -nie płacić sie nie da a czekanie na cud jak sam zauważasz podniesie wysokość zobowiązania

dziękuję za odpowiedź, a czy mogę wskazać możliwą wysokość spłacanych rat i podać ilość rat np. 60 ? Mam już wcześniej ugodę z ZUS na 36 rat po 340PLN. Nie będę miał więcej możliwości spłaty długu w ciągu kazdego miesiąca.

oczywiście że możesz wskazać ilość rat bo wysokości już nie jesteś w stanie ustalić gdyż zostaną naliczone odsetki ale na 60 sie nie zgodzą-jeżeli rozłożą na 2 lata to już bedzie i tak gest z ich strony(mają świadomość że są górą)ale próbować trzeba i załącz co sie tylko da na potwierdzenie swojej sytuacji bo na samo podanie nie ugną sie

Powrót