Plus.pl pobiera opłaty (oszukuje)

• Autor wątku Autor wątku WaleczneSerce
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

WaleczneSerce

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mam nr w plusie i plus ciągle włącza mi jakieś pakiety by pobrać mi pieniądze czy mogą tak robić dziś sms "Plus: Pakiet Rodzinne S.O.S - Gdzie jest Bliski został przedłożony na kolejne 30dni" i pobrana kwota 5zł - dodam że nigdy nie korzystałem z tego pakietu oraz nigdy nie włączałem żadnego kodu. Plus tak sobie sam go włączył napisałem już do plusa nie wiem co robić już tyle straciłem pieniędzy jestem na terenie Niemiec i muszę mieć simkę wyłączoną korzystać z innej bo co włączę to kolejne stracone pieniądze... już wcześniej pisałem że nie chcę żadnych pakietów i nie było żadnych ale po doładowaniu konta gdy suma się zwiększyła znowu coś włączyli.

Witam.
Tutaj mogę podpowiedzieć jako były pracownik firmy Polkomtel.
Dokładna nazwa tej usługi to "Gdzie jest dziecko", jest to usługa lokalizacyjna.
Usługę można uruchomić na 2 sposoby:
1. Samodzielnie wysyłając SMS aktywującego usługę
2. Przez DKOK (Dział Kompleksowej Obsługi Klienta) tzw. infolinia.

Usługę można wyłączyć (jak i wszystkie subskrypcje płatne) wysyłając bezpłatnego SMS o treści "START BLOKADA" na nr 8888 (bezpłatny sms).
Jeśli Pan nie uruchamiał usługi należy zgłosić reklamację przez DKOK/mailem. Wtedy dział reklamacji sprawdzi kiedy usługa była uruchomiona (jeśli uruchomiona samodzielnie przez wysłanie SMS to odrzuci z autmomatu), jeśli przez DKOK to odsłucha rozmowę telefoniczną i sprawdzi czy była wyrażona zgoda (konsultanci często podchwytliwie prowadzą rozmowę np. usługa kosztuje 10 zł na 30 ale ja w ramach promocj uruchomię Panu za darmo na 30 dni i Pan przetestuje a po 30 dni zdziwienie że pobiera opłaty).

Ja nie włączam takich pakietów nawet dla testu gdyż nie jest mi potrzebne nie mam dzieci.
Do tego jestem na terenie Niemiec więc te bezpłątne nr nie są takie bezpłatne np wyłączając powiadomienia kto dzwoni (bezpłatny) pobrało mi 10zł i taką wiadomość dostałem

"numer 8023 jest bezpłątny na terenie Polski.

W przypadku roamingu opłata naliczana jest według stawek roamingowych przez Operatora, do którego zalogowany jest Pani numer.

W przypadku dodatkowych pytań, zapraszam do ponownego kontaktu."

Proszę sprawdzić Billing - jeśli nr w abonamencie to dołączony do faktury, jeśli MIX na plus online/zamówienie wersji papierowej, na kartę plus online lub jeśli nr zarejestrowany można zamówić.
Nie wierzę(choć wiara nie ma nic z tym wspólnego) że pobrało 10 zł za wysłanie SMS dot. wyłączenia usług. Nie pamiętam dokładnie ile kosztuje SMS w roamingu ale nie więcej niż 25 groszy. Opłatę musiało pobrać za coś innego - np. za połączenie z internetem w roamingu/płatne subskrypcje (tzw. płatne sms przychodzące)
Spotkałem się często z klientami nieświadomymi aktywnych usług. Nie da się przypadkowo tego uruchomić - zwykły pracownik call center powie dokładnie kiedy została uruchomiona usługa, którego dnia, o której godzinie, o której sekundzie i w jaki sposób.

Powrót