po ilu dniach bycia bezrobotną dostanę dodatek aktywizacyjny

• Autor wątku Autor wątku akako_emi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

akako_emi

Użytkownik
Odpowiedzi
170
witam, jestem zatrudniona w firmie do kwietnia i już teraz wiem, że nie będę miała przedłużonej umowy. znalazłam już też nowego pracodawce, który mnie zatrudni od ręki, ale będę chciała dostać dodatek aktywizacyjny. proszę mi napisać ile musi upłynąć czasu, żebym mogła znów podjąć zatrudnienie i otrzymać dodatek aktywizacyjny. chciałabym być możliwie jak najkrócej zarejestrowana jako bezrobotna.

dziękuję za pomoc

pozdrawiam

Aby uzyskać prawo do dodatku aktywizacyjnego musi mieć najpierw Pani prawo do zasiłku dla bezrobotnych... Z Pani postu nie można wywnioskować ani kiedy ma się Pani zamiar zarejestrować w PUP, ani czy będzie miała Pani prawo do zasiłku dla bezrobotnych i od kiedy...
Proszę poczytać wątek http://forumprawne.org/bezrobocie/457259-bezrobotny-prawo-do-zasilku.html... i sprecyzować kiedy ma Pani zamiar dokonać rejestracji w PUP, czy w Pani ocenie będzie Pani miała prawo do zasiłku dla bezrobotnych i kiedy podejmuje Pani nową pracę.

Umowe mam do 12.04.2016. Przepracuje wowczas rowne 18 miesiecy. Zarejestruje sie 13.04.2016. Kolejna prace moge tak naprawde zaczac 13.04.2016, ale chcialabym odczekac zanim podejme nowe zatrudnienie, abym mogla otrzymac dodatek aktywizacyjny i chcialabym aby ta przerwa byla mozliwie krotka. Istnieje mozliwosc podpisania umowy w weekend. Pozdrawiam

Powrót