Po okresie próby

• Autor wątku Autor wątku atinanifareska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

atinanifareska

Użytkownik
Odpowiedzi
79
Mam takie pytanie wczoraj mojemu mężowi minął okres próby plus pół roku.Wyrok ten został na posiedzeniu sądu 1 instancji odwieszony jednak my napisaliśmy zażalenie jakieś 2 miesiące temu i do dnia wczorajszego żadnego powiadomienia o sprawie nie dostał mój mąż ( przebywa w ZK i zaznaczył w zażaleniu ,że odbywa już inną karę) czy w takim wypadku Sąd musiał powiadomić męża kiedy jest rozprawa i czy można z dniem dzisiejszym uznać,że ten wyrok już nie może zostać wykonany??Proszę o jakieś wskazówki

No właśnie je mam wątpliwości jeśli chodzi o ten okres próby, bo słyszałam, że gdy ktoś przebywa w więzieniu ten okres próby stoi w miejscu i jest liczony od tego czasu gdy wychodzi, czy to prawda?

Marta222 pierwsze słysze o czymś takim no ale różne cuda się zdarzają!!
Proszę o odpowiedź bo nie wiemy czy dzwonić się dowiadywać i czy wogóle mieć nadzieje....

Najpierw proszę ustalić w sądzie okręgowym czy wydano postanowienie.

Zarządzenie wykonania kary nie może nastąpić później niż w ciągu 6 miesięcy od zakończenia okresu próby

No jedynie co to mąż może zadzwonić i się dowiedzieć bo nie ma możliwości pojechać osobiście a czy jest taka możliwość że wydano postanowienie nie informując wcześniej o posiedzeniu ??

Pobyt w Zakładzie karnym nie wstrzymuje okresu próby w innej sprawie :) Jedynie czas trwania zakazów jest przdłużony o pobyt w ZK.
Sąd powinien poinformowac skazanego o terminie posiedzenia w przedmiocie zażalenia. Bardzo możliwe,że Sąd jeszcze nie rozpatrzył tej sprawy - co byłoby z korzyścią dla skazanego :)

hej juz nie wiem co mam myslec maz wczoraj dostal list polecony z sadu jednak go nie odebral bo byl w pracy i dzial ewidencji byl juz zamkniety i dzisiaj rowniez nie mogl odebrac, nie wie co to moze byc mozliwe jest ze jakies postanowienie tego sadu w sprawie zazalenia???czy moze dopiero to jakies poinformowanie kiedy bedzie sprawa no ale męzowi w srode minal juz okres proby+pol roku.Juz sami nie wiemy co o tym myslec,może ktoś nam cos podpowie jak to jest z tymi zazaleniami???Prosze bo juz odchodze od zmyslow a do poniedzialku dluga droga

Powrót