Pobicie butelką

• Autor wątku Autor wątku robek1980
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

robek1980

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Mam kilka pytań co do pobicia. Zostałem uderzony w twarz butelka kilkakrotnie moje obrażenia to zmiażdżony nos z rozcięta skora (4 szwy) oraz rana cięta czoła ok 5 cm zachodząca na włosy (4 szwy), ogólne siniaki całej twarzy i dosyć spore guzy. Zaraz po zajściu udałem się do szpitala mam zdjęcia rentgenowskie oraz opis lekarza, jutro udam się na obdukcje. Sprawca jest mi znany i spodziewam się od niego jakiejś propozycji sam się do mnie zgłosił. Dodam ze w mojej pracy wygląd to podstawa i wiec jestem wyłączony z pracy na kilka tygodni. Jakiego zadośćuczynienia mogę spodziewać z jego strony ? Co jemu grozi za taki występek?

Witam Kilka miesiecy temu bralem udzial w bojce w trakcie ktorej uderzylem jakiegos chlopaka butelka w glowe. Nie wiem czy stalo mu sie cos powaznego poniewaz to byl moj urlop w polsce i 4 dni pozniej wyjechalem z Polski. Niedawno dowiedzialem sie ze w trakcie tej bojki chlopak ktorego uderzylem oraz jeszcze jeden ktorego znalem zostali pchnieci nozem niegroznie bo obaj wyszli na drugi dzien ze szpitala z kilkoma szwami. Teraz z tego co sie dowiedzialem Policja chce mnie przesluchac bo chlopak ktorego znalem zeznal ze bralem w tym udzial. I moje pytanie czy wracajac do polski zeby to wyjasnic moge zostac zatrzymany na lotnisku? i co mi grozu za udzial w takiej bujce gdzie zostal uzyty noz( nie wiem przez kogo) i gdzie ja uderzylem chlopaka butelka w glowe? prosze o pomoc bo nie wiem co robic! z gory dziekuje i pozdrawiam

Powrót