Pobicie skazanie sadu ich na wieziennie i ukrywanie sie sprawców.

• Autor wątku Autor wątku Marti Nez
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marti Nez

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, postaram się opisać sytuacje w skrócie i przekazać tylko konkretne watki. Zostałem pobity wraz z moja Kobieta wracając ze szpitala (miała już termin operacji) ! w skutek tego przeszedłem operacje dna oczodołu ona złamany nos. Miałem podwójne widzenie, które po kilku miesiącach od operacji minęło lecz co roku jeżdżę na kontrole okulistyczną. Wydarzeniu również towarzyszyło stłuczenie kolana oraz klatki piersiowej. Sprawców było dwóch. Są już po sprawie Karnej i dostali za swoja brutalność i twórczość po półtorej roku pozbawienia wolności. Aktualnie ukrywają się i maja nakaz doprowadzenia przez policje do więzienia.
Moje pytania brzmią:
1. Jakie są kwoty zadośćuczynienia na sprawie cywilnej która zamierzam im założyć ?.
2. Wysyłając im wezwanie przedsądowe do dobrowolnej zapłaty zadośćuczynienia i odszkodowania co mam ująć w takim liście ?.
3. Czy wynająć prawnika do tej sprawy ? czy jednak uważacie że nie potrzebuję już dodatkowych kosztów i poradzę sobie sam na tym etapie.

W pierwszej kolejności ustaliłbym ich ściągalność przed wejściem w młyny biurokracji, bo jeśli są bezrobotnymi (albo utrzymującymi się z jakichś świadczeń), bez stałych adresów, ukrywającymi się przed wymiarem sprawiedliwości, to nie istotne czy w pozwie wpiszesz milion czy 10 tysięcy - obie kwoty będziesz rolował latami.

Powrót