Pobicie za granica

• Autor wątku Autor wątku 8margarita8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
8

8margarita8

Użytkownik
Odpowiedzi
35
Zostalam pobita za granica przez mojego ex,fakt ten zgloszony zostal na tamtejszy komisariat jednak zrezygnowalam ze sprawy w sadzie ze wzgledu na dziecko.Pytanie-czy moge wniesc oskarzenie do polskiego sadu?Wczesniej pobil mnie rowniez w Polsce,gdy bylam w ciazy,czy nalezy wniesc dwie sprawy o pobicie czy moze jedna,np.o znecanie sie i po jakim czasie przedawnia sie takim czyn?

pierwszego pobicia (w pl)chyba nie zglaszalam,nie pamietam,drugie w Irlandii zostalo zgloszone tam,zglaszalam tam rowniez grozby karalne,na tej podstwie mam wyrok Irlandzki zakazujacy zblizania sie do mnie i dzieci

Jeśli po takim czasie udowodni Pani, że została pobita w polsce naturalnie można zawiadomić policję w kraju, choć nie widzę celowości, skoro delikwent ma już zakaz zbliżania się w mejscu Pani stałego pobytu..

sprawa jest innego rodzaju,pisze o niej w innym watku,jest ojcem bio mojej corki,nie ma go w akcie urodzenia(odsiadywal wyrok)nagle zachcialo mu sie ustalenia ojcostwa,nie chce odpuscic by mial wladze rodzicielska,bo w przyszlym roku pobieram sie z Irlandczykiem z ktorym mam drugie dziecko.wtedy corka bedzie miala podwojne obywatelstwo.Chce wytoczyc wszelkie argumenty by wladzy nie mial.

Powrót