pobicie

• Autor wątku Autor wątku diablo2012
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

diablo2012

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Czy pomagacie rowniez w sprawie pobicia,dobra rada?Po przyjezdzie do dziewczyny (SOLINGEN) w tamtym roku zostalem pobity,PRZYJECHALA policja,pogotowie.Zabrali sprawce,a ja zostalem opatrzony i skutkiem byl zlamany palec.Przeszlem skomplikowana operacje.Pozniej bylo leczenie i rechabilitacja.Zaznaczam,ze nie bylem ubezpieczony ani w polsce,ani w niemczech.W sierpniu wzielismy slub jestem ubezpieczony.Sprawa zostala zalozona i nic sie nie dzieje,Co robi policja,sprawce maja,ale jest cisza.OKAZALO SIE ,ZE TEN CO MNIE POBIL, JEST NA ZASILKU.Kto ma pokryc koszta za przyjazd karetki,operacje rehabilitacje?Wszystko przychodzi na mnie, koszty rosna,my nie mamy takiej sumy do zaplacenia.Przeciez jestem ofiara.Prosze o porade,bo nie mam pojecia co mam dalej robic,a dlugi rosna.zona tylko pracuje,a ja siedze z dziecmi.Prosze mi pomoc

Wydaje mi sie ze musialby Pan wszystkie dokumenty zebrac i zalozyc sprawe karna-najlepiej tam gdzie mieszka sprawca czyli w Niemczech?Wtedy mialby Pan napewno wygrana sprawe i nie interesuje tu nikogo ze on jest na zasilku.Sad wydalby wyrok ze np.Panstwo Niemieckie Panu zaplaci a on musi to odrobic.Wtedy on tez musi pokryc kwote sprawy sadowej i wszystkie rachunki zwiazane ze sprawa.A zasilek przed sadem tutaj nie interesuje nikogo-jesli on to zrobil i ma Pan dowody on ma poniesc konsekwencje.

Dziekuje za odpowiedz.Policja prowadzi sprawe,czyli ja musze zakladac osobno sprawe karna?Czy sa jakies instancje ktore pomagaja ludziom w klopotach ?Czy ja jako biedny Polak ,nie mam zadnych praw?Taki Turek przestepca ,co mnie pobil ,moze mu wszystko ujsc plazem?Niczego wiecej nie chcem ,tylko zeby zbrodniarz pokryl koszty,na ktore mnie narazil.

Dziekuje,ale jezeli go zmusza do odpracowania, to co z moimi kosztami za wszystko.Kto mi zwroci te koszta,plus adwokat?Tyle co wiem ,to on jest na zasilku.

Jesli jest Pan w trudnej sytuacji finansowej, koszty sądowe i adwokata pokryje państwo. Należy sprawdzić co się dzieje w sprawie karnej i dlaczego jeszcze nie ma wyroku.

Jeśli on jest niewypłaacany, to ostatecznie służba zdrowia zostanie z niczym. Nie wolno spawy zostawić samej sobie, bo może się skończyć tym, że Pan zostanie z wszystkimi kosztami.

Pozdrawiam
Kozlowski
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót