Pobieraczek.pl pomocy .. Wiem ze byly takie tematy

• Autor wątku Autor wątku HelpMee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
H

HelpMee

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witajcie. Dawno temu zarejestrowalem sie na stronie www.pobieraczek.pl wydaje mi sie ze juz mialem skonczone 14lat. Przyslali mi email ze mam zaplacic. Gdzies znalazlem, zeby wyslac im anulowanie od umowy w ciagu 3miesiecy. Ja sie tym zainteresowalem dopiero po jakichs 2miessiacach wiec gdzies tak wyslalem im wypowiedzenie. Teraz patrze ze pozniej przyszedl do mnie email ze mozna odstapic dopiero po zaplacie 94zl. Przychodze ze szkoly a tu bum list lezal w skrzynce i mam przedsadowe wezwanie do zaplaty, oraz jezeli nie zaplace przekaza to na droge sadowa i ze bede musial zaplacic minimum 657 zl z groszami ! POMOCY ! JAK BYM IM PRZELAL TE 94ZL TO JUZ NIE BEDA SIE DO MNIE PLUC ? NIE BEDZIE LISTOW ANI MAILOW ? POMOCY !!

było o tym tak głośno a na forum już jest masa na ten temat
ta firma jeszcze nikogo nie pozwała, prawdopodobnie jest nielegalna a w zasadzie stosuje nielegalne metody
podałeś/łaś prawdziwe dane ????

wlasnie nie jestem pewny ale na 90% NIE a i tak przyszedl do mnie list z prawdziwymi moimi danymi

czy to zle ze podalem/nie podalem prawdziwych danych ? i jak to mam sprawdzic ? :( pomocy :( jestem wystraszony

Ostatnia edycja:
Musiałeś podać prawdziwe dane bo jeśli jesteś nieletni to nigdzie nie byłeś zapisany a komputer też nie jest na ciebie przypisany więc innej możliwości nie mają aby ciebie namierzyć, z tego co mi wiadomo to nawet informatyków nie mają prawdziwych bo większość osób którym przysyłają jakieś groźby to podają zły numer IP komputera

kiedy to wszystko miało miejsce ?

dokladnie kiedy sie zarejestrowalem to nie wiem ale przyslali mi email ze mam zaplacic dnia 28.03.2012 i chyba w tym dniu wyslalem odwolanie od umowy a 26.04.2012 przyslal mi ktos z pobieraczka ze moge anulowac dopiero po zaplacie a dzisiaj dostalem ten list :(

@EDIT
"nie byles nigdzie zapisany"
nie wiem dokladnie o co Ci chodzi, gdzie mialbym byc zarejestrowany .. wiem tylko, ze prawdziwe dane mialem w emailu ale nie tym na ktorym sie rejestrowalem oraz na portalach spolecznosciowych i posiadam konto w banku ale to chyba nie o to chodzi

Ostatnia edycja:
jbc edytowalem ostatni post jak bys nie zauwazyl :(

generalnie jest tak że ta "firma" nikogo jeszcze nie pozwała a sama ma problem z prawem nie wiem jak to teraz wygląda ale jeszcze rok temu nikt sobie głowy nie zawracał bo to nie miało sensu, jeśli nie wyślą sądowego nakazu zapłaty a którego ty nie odbierzesz to bym sobie wszystko darował bo ta "firma" może nakazem sądu przestać istnieć za miesiąc albo rok.

tzn. co mam teraz zrobic ? olac to ? czy sie przejmowacc lub wyslac im ta kase ? czekam na mame az przyjdzie z pracy i wszystko jej powiem

a wolalbym nie czekac czy przyjdzie ten nakaz z sadu czy nie bo nie bede spokojnie spal a poza tym wtedy bd mial zaplacic przynajmniej 657zl z groszami a to jednak nie jest malo chyba ze to znowu oszustwo

Ostatnia edycja:
ja bym to olał ale możesz zadzwonić na infolinie 800 007 707 to numer z UOKiK masz tam darmowe porady prawne

Jesli jesteś pewien że danych osobowych nie podałeś to prawda jest taka że ustalenie nawet na podstawie IP komputera że coś robiłeś jest prawie niemożliwe.

generalnie pobieraczek wśród internautów uchodzi na oszustwo i wyłudzanie pieniędzy, straszą ale nikogo nie pozywają a działają juz kilka lat

rozumiem dziekuje za rady .. juz o tym bede rozmawial z mama a jak bd mial jeszcze jakies pytania pozwole sobie pisac na pw do Ciebie

Miałam podobną sytuację - po wymianie kilku e-mailów w których oczywiście była informacja, że nie mogę anulować umowy, groźbach wezwaniach itd odpuściłam jakiekolwiek wnioski, prośby, itp i od tamtej pory jest spokój, a minęło już ok 6 msc

jeszcze raz wam bardzo dziekuje .. napisze oczywiscie jak w końcu się to u mnie skończyło

do Fabiana ! WYSLALEM CI PRYWATNA WIADOMOSC ! PROSZE ODPISZ MI !

niestety ten pobieraczek "śmierdzi na odległość" znam 2 osoby które logowały się na pobieraczku
1 podała fałszywe dane (wszystkie bez sensy) i dostawała tylko kilka maili
2 podała prawdziwe dane i otrzymuje co jakiś czas lis z wezwaniem do zapłaty i groźbą sądu i tak już prawie rok. Do sądu nikt z tym nie pójdzie bo to się wiąże z kosztami a jest duża szansa że pobieraczek przez któreś z niejsności lub niedociągnięć przegra proces a wtedy musieliby płacić a to już ryzyko

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót