Pobieranie w Niemczech plików muzycznych.

• Autor wątku Autor wątku Sabix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sabix

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!

Od razu zaznaczę, że wiem, że tych tematów jest multum, ale jednak nie znalazłem jednoznacznej odpowiedni od kogoś kto się faktycznie zna na prawie niemieckim, a więc zakładam ten temat.

No więc tak. Przyjechałem do Matki, gdzie obecnie zostaje, no i chciałbym się dowiedzieć, czy jest możliwość, by pobierać tutaj muzykę, jednak nie p2p, a np. rapidshare itp.
Chciałem zaznaczyć, że nie udostępniam tego dalej, a tylko do własnego użytku chciałbym mieć tą muzykę. Matka mnie ostrzegała, bym nic nie pobierał, bo są wysokie kary za ściąganie z neta. Wiem, że nie tyczy się to oprogramowania legalnego, które swoją produkcje sama przydzieliła do wolnego pobrania przez każdego, jak np. programy testowe, czy też GIMP etc.

No więc podsumowując - mogę pobierać z internetu albumy wykonawców przez strony np. jak hotfile, rapidshare, sendspace itp? Czy raczej mogę również podpaść i mieć do zapłaty grzywnę?

Pozdrawiam i postaram się na bierząco czytać. Piątka!

Dobra, to już chyba wiem, skonsultowałem się z tutejszym znajomym i mi wszystko wyjaśnił...
Kolejne pytanie, to czy jeżeli oglądam film na przykład przez obejrzyjfilm.pl(przykładowa strona) to podczas buforowania też się on pobiera na nasz komputer, jednak czy za to też możemy być karani? O.o Bo jeżeli nie, to i pobieranie plików muzycznych jest możliwe.....

Powrót