pobyt w ZK a sp?ata kredytu

• Autor wątku Autor wątku magdalena123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magdalena123

Użytkownik
Odpowiedzi
159
Jak ma si? sp?ata kredytu do pobytu w ZK? Osadzony nie ma wspólnoty maj?tkowej, czy musi sp?aca? kredyt, lub kto? to ma robi? za niego? Czy kredyt mo?e by? umorzony na czas odsiadki (pó? roku). Dodam ?e jest to po?yczka w Providencie :/

najprawdopodobinej musi spa?aca? kredyt (w tej sytuacji kto? za niego bo wiadomo ?e b?d?c w ZK nie ma jak) moim zdaniem jedyna mo?liwo?? to jest uda? si? do banku w którym jest wzi?ty kredyt wyjasni? jak wygl?da sytuacja i czy da si? zrobi? tak zeby przez te 6miesi?cy raty byly wstrzymane ale wed?ug mnie wszystko le?y w dobrej gesti banku

Re: pobyt w ZK a spłata kredytu

Jak dobrze załatwicie sprawę, to pójdą Wam na rękę :ok: Napiszcie do nich z prośbą o zawieszenie tych opłat na 6 miesięcy (w końcu to nie jest dużo) i dołączcie zaświadczenie, że Twój mąż jest teraz w ZK. :ok:

Dokładnie tak jak pisze Moniak, nam udało się odroczyć spłatę i naliczanie karnych odsetek na rok :ok:

ciekawe czy mi się uda w końcu to provident, wiadomo jakie głosy o nich krążą :/ A skąd wziąć takie zaświadczenie? Wychowawca ja wystawi? Jeżeli pojawią się inne sprawy karne o długi, to sąd moze brac pod uwagę tą przerwę w spłacie kredytu jako czynnik nikorzystny w sprawie, tzn. przedłużyć kare pozbawienia wolności zamiast nakazać spłate?

[cytat="magdalena123":14srbr2r] Jeżeli pojawią się inne sprawy karne o długi, to sąd moze brac pod uwagę tą przerwę w spłacie kredytu jako czynnik nikorzystny w sprawie, tzn. przedłużyć kare pozbawienia wolności zamiast nakazać spłate?[/cytat:14srbr2r]

Jeżeli skazany nie jest zatrudniony w Zk i tym samym nie ma możliwości spłacac rat kredytu, wówczas wiadomo że taka sytuacja jest od niego niezależna i nie może skutkowac dla niego niekorzystnie.

Powrót