Poczta Polska a odsetki z tytułu niezapłaconego abonamentu

• Autor wątku Autor wątku swishowiec
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

swishowiec

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Poczta Polska a odsetki z tytułu niezapłaconego abonamentu

Kupiłem TV. Zarejestrowałem w sierpniu 2010r. Uiszczałem co sierpień taka opłatę abonamentową, jaka widniała na stronach pocztypolskiej oraz/i KRRiT za 12 miesięcy zabaw z TV i radiem. Po 5 latach (teraz) okazało się, że mam niedopłaty coroczne oraz ok 130pln odsetek do zapłaty. Odsetki zapłaciłem + dodatkowo za kolejne 12 miesięcy użytkowania radia i TV. Próbowałem dowiedzieć się, gdzie i kiedy nie zapłaciłem, bo kwota 130pln jest znacząca. Panienka z obsługi napisał mi, że moje wpłaty były rozdzielane na comiesięczne bo nie zapłaciłem w styczniu tylko w sierpniu. Czyli płacąc za 12 miesięcy użytkowania radia i TV w sierpniu, naliczyli tak:
sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień oddzielnie a reszta także oddzielnie za każdy miesiąc z osobna aż do wykorzystania środków.
Zapytałem, gdzie jest napisane, że 12 miesięcy użytkowania TV i radia liczone jest od stycznia do grudnia a nie normalnie, tak jak np ubezpieczenie OC roweru czy samochodu na rok: od dzień po wpłacie do końca ostatniego miesiąca. Otrzymałem wskazanie do aktów prawny, które już czytałem i z nich nie wynika, że ktokolwiek może księgować moje wpłaty w sposób inny niż w tytule przelewu piszę.
Czy ktoś może mi wskazać linijkę albo akapit określający zasadę wpłaty abonamentu TV za rok użytkowania tylko pod warunkiem wpłaty w styczniu?
HELP!

Czyli dalej komuna i patologia oraz zacofanie w tej instytucji . Przedstaw dokumenty wpłat i niech sami się nauczą z kalkulatora korzystać .

>Przedstaw dokumenty wpłat i niech sami się nauczą z kalkulatora korzystać<
przedstawiłem, ale wiesz - jesteśmy w Polsce. Tutaj najpierw trzeba zapłacić co by komornika Ci na łeb nie ściągnęli a potem dochodzisz swoich praw. Dlatego tutaj pytam, czy ktokolwiek widział taki przepis, bo obsługa klienta nie jest w stanie odpowiedzieć. Jeżeli okaże się, że nikt pójdę do Federacji Konsumenta - tam napiszą tak aby zmusić do odpowiedzi na temat.

Powrót