F
frailty29
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
list polecony ktory był do odbioru na poczcie(opcja odbioru w placówce poczty, czyli adresowany był na moje nazwisko ale adres poczty) został wydany osobie, który jest mężem pani o takim samym nazwisku i mieniu co ja, przy okazji odbierania swojej przesyłki, nie upominał się zapewne o tą przesyłkę, tylko po znajomości dostał ją od pracownika, który myslal ze ta pani jest adresatem. po mojej interwencji odzyskano na następny dzien paczkę bez koperty która zostala juz zniszczona przez osobe ktora ją odebrała. i teraz nie wiem co robić, czy odbierać tą przesyłkę? czy ma być do tego sporządzony protokoł uszkodzeń co wiązało by sie z odkręceniem zawinietej przesyłki i komisyjne stwierdzenie co bylo w srodku, a szczerze powiem wolala bym tego uniknąc, gdyz wolalabym żeby nie wyszło na jaw co było w srodku. czy ja mam prawo zlozyc reklamacje i nie odebrając tej przesyłki? czy mogę liczyc na odszkodowanie jeśli nie zgodze sie na komisyjne otwarcie przesyłki co jest chyba niezbedne do obebrania paczki? a może nie jest niezbędne. do nadawcy nie zwrócą paczki gdyż poczta nawet nie wie kto jest nadawcą. Ciekawi mnie czy ja mam szanse na odszkodowanie nie zgadzając się na odbior przesyłki? Jest dużo pytań które mnie nurtują. Bo pracownicy poczty ida w zaparte. Pani stwierdziła, że przesyłka byla źle zaadresowana, nie było napisu POSTE RESTANTE pod nazwiskiem, a ja taką przesyłkę zamawialam. I skoro nie bylo tego napisu, nie poczuwają sie do winy. ja nie wiem czy był ten napis czy nie bo nie widzialam koperty. Co ja mogę w tej kwestii zrobić, proszę o pomoc.
Ostatnia edycja: