Podane pieniądze przez przewoźnika

• Autor wątku Autor wątku Elżbieta 17
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Elżbieta 17

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Mam problem z odzyskaniem swoich pieniędzy od przewoźnika.Niespodziewanie zostałam w Polsce i prosiłam kolegę o wysłanie mi moich pieniędzy Western Union, niestety była awaria systemu ponad 2 tygodnie i kolega podał pieniądze przez przewoźnika, którego znam od lat. I tu zaczyna się problem,od trzech tygodni nie ma czasu albo mnie zwodzi. Umawia się na odbiór po czym nie przyjeżdża w dane miejsce A ja czekam pół dnia, kontaktuje się że mną telefonicznie i wmawia, że jedzie ale mu coś wypadło.Ostatnio przyznał się że " pożyczył" sobie te pieniądze i nie ma całej kwoty...To ponad 1000 €...Codziennie dzwoni i mówi, że będzie o danej godzinie i oczywiście go nie ma.Co mogę zrobić w danej sytuacji? Pieniądze potrzebne mi są na już bo mieszkam kątem u znajomych, ale zdaję sobie sprawę z tego , że zaczynam przeszkadzać, a w dopiero zaczętej pracy nie dostanę zaliczki żebym mogła sobie wynająć mieszkanie. Sama teraz też muszę oddać dług bo czekając na swoje pieniądze musiałam za coś żyć.
Dziś poinformował mnie telefonicznie, że pieniądze będą przygotowane na sobotę i mam po nie jechać ponad 100 km , bo postraszyłam go , że oddaję sprawę firmie windykacyjnej.tylko znów pytanie czy
rzeczywiście będą? Co mogę zrobić w danej sytuacji? List polecony z nakazem wyślę jutro, ale...
Przepraszam za chaos, ale nerwy biorą górę.

Powrót