Podanie danych osobowych i numeru konta potencjalnegmu oszustowi

• Autor wątku Autor wątku ABC5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ABC5

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,

Wystawiłem na allegro telefon na sprzedaż, moja oferta wygasła, ofert kupna nie było aczkolwiek na maila odezwał się do mnie pewien Brytyjczyk, jest chętny na zakup mojego telefonu, jednakże oferuje dosyć korzystną cenę dlatego mam wątpliwości co do jego uczciwości, więc mam pytanie czy podając mu dane osobowe oraz numer konta będę bezpieczny, może mi jakoś zagrozić mając moje dane osobowe oraz numer konta? Oczywiście nie mam zamiaru wysłać mu przesyłki póki pieniądze nie zostaną zaksięgowane na moim koncie bankowym. Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam

Nikt się nie wypowie?

Nic się nie stanie. Możesz podać sam nr konta.

Ok, dziękuję! :)

Sprawdź czy to nie jest przypadkiem przekręt nigeryjski, pod żadnym pozorem nie wysyłają telefonu do puki nie bedziesz miał pieniędzy fizycznie na koncie! Nie daj się nabrać wpisz w google "przekręt nigeryjski" wszystko tam znajdziesz

Morgan41 napisał:
...pod żadnym pozorem nie wysyłają telefonu do puki nie bedziesz miał pieniędzy fizycznie na koncie!...

Ale przecież autor wątku napisał w pierwszym poście, że nie wyśle towaru dopóki nie będzie miał $$ na koncie...

Morgan41 napisał:
Sprawdź czy to nie jest przypadkiem przekręt nigeryjski, pod żadnym pozorem nie wysyłają telefonu do puki nie bedziesz miał pieniędzy fizycznie na koncie! Nie daj się nabrać wpisz w google "przekręt nigeryjski" wszystko tam znajdziesz

Ok, dzięki za radę. Jednakże słyszałem o tym przekręcie i tak jak napisałem w pierwszym poście dopóki pieniędzy na koncie nie będzie to nie wyślę mu przesyłki.

Powrót