Podanie do kanclerza.

• Autor wątku Autor wątku aaaaaaaaan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aaaaaaaaan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
w sierpniu zapisałam się na studia. Dostałam się wszystko super. Wtedy była promocja jeszcze na wpisowe, które wynosiło 80zł. W czasie okazało się, że nie uzyskam pracy która miałam dostać no i muszę zrezygnować. Nie byłoby mnie stać na opłaty. Okazuje się, że aby zrezygnować muszę im dopłacić jeszcze 220zł (ogólnie wpisowe właśnie wynosi 300zł, wtedy tylko trafiłam na promocje). Wzięłam już zaświadczenie z Urzędu Pracy o tym, że jestem bezrobotna, tylko boję się, że to nie wystarczy do tego, aby umorzyli mi wpłatę tych 220zł. W jaki sposób powinnam napisać podanie do kanclerza o umorzenie wpłaty, a najlepiej jeszcze zwrot tych 80zł.
Co zaczynam pisać to wychodzi, jakbym zrobiło to specjalnie, że tej roboty nie wzięłam, bo nie chce do nich iść...
Bardzoo proszę o pomoc

A zwrot tych 80 zł to z jakiego tytułu? Dopłacić 220 zł aby zrezygnować? Też niby z jakiego powodu? Czy ta "promocja" była jakoś uwarunkowana (np. podjęciem studiów)?

Właśnie tak było, że jeżeli podejmę studia jestem zwolniona z dopłacania 220zł. Jednak w mojej obecnej sytuacji jest to nie możliwe. Dzwoniłam na uczelnie, to powiedzieli mi, aby napisać pismo do kanclerza o umorzenie opłaty, i skoro mam tak kryzysową sytuację z tą pracą to poprosić o zwrot uiszczonej już wpłaty. W tym problem, że nie wiem jak napisać, aby go przekonać. Te 80zł przeżyję, ale nie chce płacić 220...

Musisz go przekonać, że naprawdę masz ciężką sytuację, brak środków itp. Jak masz zaświadczenia o niskich dochodach innych członków rodziny itp. dołącz. Musisz wykazać się kreatywnością. Na tą promocję była jakaś pisemna umowa?

Było to zawarte w regulaminie. Rodzice mi nie opłacą studiów to było wiadome od razu! Mam też o tym pisać??

Powrót