P
piotrekf18
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, mam nadzieję że piszę w dobrym dziale. Właśnie dostałem pismo z Powiatowego Urzędy Pracy informujące mnie o utracie statusu osoby bezrobotnej na 180 dni od dnia 18 kwietnia 2016r. Muszę przyznać że zapomniałem o tej dacie i słusznie zostałem wykreślony ale jako że urząd pracy nie miał dla mnie żadnych realnych ofert sam szukałem pracy. Dowiedziałem się o istnieniu projektu w którym pracodawca zatrudnia mnie na co najmniej dwa lata w których koszty pierwszego roku pracy pokrywa urząd pracy a pozostałe lata pokrywa pracodawca i udało mi się znaleźć pracodawce który chciałby mnie zarejestrować na takich warunkach. To dla mnie duża szansa na normalną ciekawą pracę. Przyszły szef przygotował już nawet wniosek ale w tej sytuacji nic z tego nie będzie.
Tu się rodzi moje pytanie czy da się to w jakiś sposób odkręcić i napisać wniosek o skrócenie czasu wykreślenia mnie z rejestru osób bezrobotnych bądź jakieś inne pismo które pomoże mi dostać ta pracę przez urząd.
Swoja drogą dziwne są działania urzędu który tak rygorystycznie przestrzega swoich terminów nawet gdy bezrobotny ma szansę znaleźć pracę.
Tu się rodzi moje pytanie czy da się to w jakiś sposób odkręcić i napisać wniosek o skrócenie czasu wykreślenia mnie z rejestru osób bezrobotnych bądź jakieś inne pismo które pomoże mi dostać ta pracę przez urząd.
Swoja drogą dziwne są działania urzędu który tak rygorystycznie przestrzega swoich terminów nawet gdy bezrobotny ma szansę znaleźć pracę.