podanie o wyznacznia ośrodka do odbycia prac społecznych

• Autor wątku Autor wątku Reverend
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Reverend

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
W połowie sierpnia, wracałem samochodem w stanie nietrzeźwym (0,4 mg/dm w wydychanym powietrzu) i zostałem zatrzymany na kontroli drogowej. W czasie zeznań, przyznałem się do winy i poprosiłem o samo ukarania się na co wyraził zgodę prokurator. Zasądzono mi ograniczenie wolności w postaci ośmiu miesięcy prac społecznych oraz zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych na okres roku.
Zostałem zatrzymany w dzielnicy na drugim końcu miasta niż mieszkam i tam też odbędzie się rozprawa w trybie zaocznym.

Chciałbym się dowiedzieć gdzie, kiedy i czy w ogóle mogę złożyć podanie z prośbą o wyznaczenie mi ośrodka do odbycia tych prac gdzieś w okolicy miejsca zamieszkania lub miejsca nauki (jeszcze inna dzielnica).

Czy powinienem starać się o jakieś papiery dodatkowe do tego podania, tzn. np. zapotrzebowanie na etat w jakimś miejscu pracy, instytucji? Czy raczej będzie to kwestia podania i zgody sądu, lub braku zgody na wymienione przeze mnie miejsce i później jakiejś informacji od prokuratury/sądu gdzie mam się zgłosić w celu odbycia kary?

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za wszystkie posty.

Bardzo proszę o jakąś pomoc w tej sprawie, lub jeśli mam szukać tych informacji w innym dziale to w którym?

Powrót