Podatek od nieruchomości

• Autor wątku Autor wątku macgiwer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

macgiwer

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Po dokonaniu wykupu mieszkania zakładowego w kancelarii notarialnej sporządzono pięć wypisów z aktu notarialnego.Po jednym otrzymały strony transakcji, jeden do Sądu do wydziału ksiąg wieczystych,jeden do Starostwa celem naliczenia podatku od gruntu.Ostatni piąty miał trafić do Urzędu gminy celem naliczenia podatku od nieruchomości. Do Starostwa udałem się osobiście po około 3-miesiącach,aby dowiedzieć się o wysokość podatku.i tu rozczarowanie Starostwo nie otrzymało od notariusza dokumentów.Posiadając przy sobie komplet dokumentów udostępniłem je urzędowi celem naliczenia podatku.Podobnie w tym samym dniu udałem się do UD tu dla odmiany z ust znudzonej pani z punktu obsługi klienta usłyszałem tylko" proszę cierpliwie czekać na decyzję podatkową" -więc tak sobie czekam już cztery lata.
I stąd moje pytanie :
-czy powinienem ponownie udać się do UD i bez obaw o ewentualne konsekwencje zgłosić ten fakt poprzez osobiste złożenie odpowiedniego wniosku
-czy wysłanie dokumentacji przez notariusza powinno z urzędu spowodować naliczenie podatku

Powrót