K
krokodylek00
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 49
witam,
wiem że były już takie tematy, ale nie znalazłem w nich satysfakcjonujących mnie odpowiedzi.
Do rzeczy. Od niedawna sprzedaję na allegro surowce w pewnej grze MMORPG.
Na allegro jest dużo takich aukcji, nie są usuwane przez adminów, gdyż surowce pozostają nadal własnością firmy, do której gra należy.
Zarobiłem na tym ostatnio dość sporo, i tu jest moje pytanie.
Domyślam się, że trzeba od tego odprowadzić podatki..tylko w jaki sposób?
Przyznam, że pełnoletni jeszcze nie jestem, więc musieliby to zrobić moi rodzice. Z tego co się orientuje, jeśli zaznaczyliby w zeznaniu podatkowym (jeśli mylę pojęcia wybaczcie, nie jestem zorientowany w tym temacie
), źródło dochodów jako inne, trzeba złożyć jakieś potwierdzenie tego..czyli co? czy allegro wystawi mi jakąś hm, fakturę na ilość sprzedanych przedmiotów?
proszę o odpowiedź, bo handel idzie całkiem nieźle, ale nie chcę sobie ani tym bardziej rodzicom narobić żadnych problemów
pozdrawiam
wiem że były już takie tematy, ale nie znalazłem w nich satysfakcjonujących mnie odpowiedzi.
Do rzeczy. Od niedawna sprzedaję na allegro surowce w pewnej grze MMORPG.
Na allegro jest dużo takich aukcji, nie są usuwane przez adminów, gdyż surowce pozostają nadal własnością firmy, do której gra należy.
Zarobiłem na tym ostatnio dość sporo, i tu jest moje pytanie.
Domyślam się, że trzeba od tego odprowadzić podatki..tylko w jaki sposób?
Przyznam, że pełnoletni jeszcze nie jestem, więc musieliby to zrobić moi rodzice. Z tego co się orientuje, jeśli zaznaczyliby w zeznaniu podatkowym (jeśli mylę pojęcia wybaczcie, nie jestem zorientowany w tym temacie
proszę o odpowiedź, bo handel idzie całkiem nieźle, ale nie chcę sobie ani tym bardziej rodzicom narobić żadnych problemów
pozdrawiam