D
daamiansz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam,
Zaproponowano mi pracę, jednakże zastanawia mnie czy nie jest to jakieś oszustwo. W wyjaśnieniu otrzymałem taki opis pracy. Może ktoś się orientuje czy zgadzając się na taką ofertę nie pandę ofiarą oszustwa ?
Z góry dziękuje za każdą pomoc
Zaproponowano mi pracę, jednakże zastanawia mnie czy nie jest to jakieś oszustwo. W wyjaśnieniu otrzymałem taki opis pracy. Może ktoś się orientuje czy zgadzając się na taką ofertę nie pandę ofiarą oszustwa ?
Krótko przedstawię na czym polega praca.
Mieszkam za granicą i nie mam możliwości obejrzenia towaru po zakupie oraz jest problem z wysyłką za granicę nie każdy sprzedający umożliwia taką opcję.
Plan jest prosty:
1) Podaję Tobie link do produktu, który potrzebuję następnie wysyłam na Twoje konto pieniądze (pokrywające koszta zakupu, dostawy do ciebie i do mnie)
2) Po otrzymaniu pieniędzy kupujesz go i opłacasz
3) Sprzedawca wysyła do ciebie paczkę, sprawdzasz czy wszystko z nią ok i wysyłasz mi 2-3 fotki.
4) Jeśli ok, to wysyłasz do mnie za granicę, jeśli nie to zwracasz na mój koszt do sprzedającego
Za każdą paczkę oferuję 100-150zł. Myślę, że to dobra dodatkowa kasa za poświęcenie kilkunastu minut. Kurier Ci paczkę sam dowiezie we wskazane miejsce oraz sam odbierze jak będziesz nadawać.
Mam takie 2-3 paczki w miesiącu, małe gabaryty i mały towar do kilku kg typowa elektronika.
Z góry dziękuje za każdą pomoc