podejrzany niepełnoletni o kradzież

• Autor wątku Autor wątku krasnoludka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krasnoludka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Mojemu kuzynowi zarzucono kradzież której nie popełnił, w momencie popełnienia przestępstwa był w pobliżu i spotkał przestępcę, lecz nie miał pojęcia że ten właśnie coś ukradł, a że znał tego kogoś to chwilę z nim rozmawiał, w tym momencie właściciele ukradzionej rzeczy przyłapali przestępcę w pobliżu miejsca przestępstwa, mojemu kuzynowi zarzucono że równiez brał udział w kradieży, właściciel nazwał go "złodziejem" i kazał "odjechac" z miejsca zdarzenia ponieważ jest sąsiadem mojego kuzyna. Prawdziwy przestępca pod rzekomym naciskiem zeznał na policji że jego wspólnikiem był mój kuzyn. Jedyne "alibi" mojego kuzyna to to że właśnie wracał od kolegi (który może zaświdczyc że był u niego)i że spotkał przypadkiem owego przestępcę, że w tym krótkim czasie nie zdążył by uczestniczyc w kradzieży. Kuzyn jest niepełnoletni za 2 miesiące kończy 18 lat. Jak w jego wypadku będzie wyglądało przesłuchanie, i do kogo powinnismy się zwrócic o pomoc?????? Czy jest jakiś sposób w tej sytuacji na udowodnienie jego niewinności????? Co powinniśmy zrobic??? Proszę o pomoc

Powrót