Podgrupa M3

• Autor wątku Autor wątku Mama_1977
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mama_1977

Mój syn ma 19 lat i od 16 listopada przebywa w Areszcie Śledczym w Szczecinie. Na 12 grudnia miał wyznaczony termin posiedzenia o odroczenie wykonania kary pozbawienia wolności ze względu na chęć ukończenia szkoły której koniec przypada w czerwcu 2018 roku.Dzisiaj otrzymał kwalifikacje na podgrupę M3. Czy jest możliwość wnioskowania o pozostawienie go w tymże areszcie na warunkach przynależnych dla podgrupy M3 aby mógł kontynuować naukę na wolności. Jesteśmy ze Szczecina i tutaj syn uczęszczał do szkoły.

Zasadniczo osoby skazane odbywają karę pozbawienia wolności w zakładach karnych. Nie aresztach śledczych. Raczej mało prawdopodobne jest, by Areszt w Szczecinie miał oddział/miejsca dla skazanych młodocianych odbywających karę pozbawienia wolności w warunkach zakładu karnego typu otwartego.

Czyli sugeruje Pan aby dowiedzieć się u źródła czy takie warunki w tym Areszcie są możliwe do zrealizowania.Słyszałam o sytuacji kiedy dorosły mężczyzna przebywający w AŚ w Szczecinie codziennie opuszczał zakład aby udać się do pracy w której był zatrudniony przed aresztowaniem.

Usłyszeć można wiele rzeczy, nie zawsze prawdziwych czy mądrych. Szczególnie kiedy informacja jest z piątej ręki.

askirkov napisał:
Usłyszeć można wiele rzeczy, nie zawsze prawdziwych czy mądrych. Szczególnie kiedy informacja jest z piątej ręki.

Ta informacja jest potwierdzona naocznie z tym że dotyczy dorosłego skazanego.

Mama_1977 napisał:
Słyszałam o sytuacji kiedy dorosły mężczyzna przebywający w AŚ w Szczecinie codziennie opuszczał zakład aby udać się do pracy w której był zatrudniony przed aresztowaniem.

Nadal w żaden sposób nie zmienia to tego co napisałem. Jeśli przeznaczeniem tej jednostki jest między innymi odbywanie kary przez młodocianych w warunkach zakładu karnego typu otwartego to skazany z podgrupą klasyfikacyjną M-3/p może tam odbywać karę. Jeśli nie to nie.

askirkov napisał:
Usłyszeć można wiele rzeczy, nie zawsze prawdziwych czy mądrych.

A co w tym co napisała Mama_1977 jest niemądrego? To co napisała wcale nie jest nieprawdopodobne. Obecnie jest prawie niespotykane a kiedyś było o wiele bardziej prawdopodobne.

Dziękuję za zainteresowanie.Panie forg najbardziej się bałam Pana opinii.Przeglądając Pańskie wypowiedzi wiem że ma Pan cięty język i nie szczędzi Pan krytyki.

Powrót