podpisanie umowy na złych warunkach

• Autor wątku Autor wątku damiano188
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

damiano188

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Kilka dni temu przedłużałem umowę na internet LTE oraz abonament telefoniczny w salonie sieci Plus. Posiadam również telewizję w Cyfrowym Polsacie z ofertą "Smart dom" w związku z czym sprzedawca poinformował mnie, że na abonament telefoniczny przysługuje mi rabat w wysokości 39,99 zł z tytułu trzeciego produktu właśnie w ofercie "Smart dom". Bez wahania zgodziłem się na takie warunki i podpisałem umowę.
W dniu wczorajszym otrzymałem fakturę, która opiewała na kwotę powiększoną o 39,99 zł. Zadzwoniłem na infolinię i konsultantka poinformowała mnie, iż rabat z oferty "Smart dom" mi nie przysługuje ponieważ musiałbym podpisać nową umowę z nowym numerem a ja tylko przedłużyłem umowę. Zostałem poinformowany, iż mogę złożyć reklamację i uczyniłem to telefonicznie.
Jeszcze tego samego dnia udałem się do salonu w którym podpisałem umowę. W salonie zastałem inną sprzedawczynię niż tą z którą podpisałem umowę. Po przedstawieniu sytuacji oznajmiła, że nie przysługuje mi taki rabat w tej ofercie i nie wie dlaczego jej koleżanka przedstawiła mi taką ofertę. Ponadto dodała, że mogę złożyć reklamację pisemną w salonie ponieważ zostałem wprowadzony w błąd przy podpisywaniu umowy.
W związku, iż uczyniłem to telefonicznie, poinformowałem panią, że poczekam na odpowiedź na reklamację, a jeżeli będzie ona negatywna to wtedy złożę ją w powyższym salonie. Ponadto sprzedawczyni poinformowała mnie, że często się tak zdarza i dział odpowiedzialny za reklamacje przychylnie rozpatruje takie wnioski "konsumentów".
W związku z powyższym chciałbym dowiedzieć się czy ktoś z Was spotkał się takim przypadkiem?
Jakie jest prawdopodobieństwo, że operator sieci Plus pozytywnie rozpatrzy mają reklamację?
Ewentualnie jakie mogę poczynić kroki aby operator obniżył wysokość faktury?

damiano188 napisał:
W związku z powyższym chciałbym dowiedzieć się czy ktoś z Was spotkał się takim przypadkiem?
Poczytaj forum to się dowiesz ile jest podobnych przypadków "wciskania kitu" przez konsultantów.
damiano188 napisał:
Jakie jest prawdopodobieństwo, że operator sieci Plus pozytywnie rozpatrzy mają reklamację?
Powyższe pytanie raczej do wróżki. :)
damiano188 napisał:
Ewentualnie jakie mogę poczynić kroki aby operator obniżył wysokość faktury?
Obawiam się, że nie masz takich możliwości.

Powrót