Podrobienie podpisu na umowie kupna sprzedaży. co mi grozi?

• Autor wątku Autor wątku Rejczel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rejczel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich
Kupiłem motocykl który miałem kilka miesięcy, umowa była spisana na mnie. nie miałem czasu go zarejestrować na siebie. a musiałem go pilnie sprzedać. Puściłem ogłoszenie. klient kupił go, ale że zarejestrowany był na tego gościa co go kupiłem ( znaczy dowód był na niego) to napisałem umowę beze mnie. Między gościem co ja od niego kupiłem a gościem który ode mnie kupił. Oczywiście podpisałem sie za tego który był właścicielem. Gdyby nie to że motocykl był wyrejestrowany na mnie to nic by nie było. a tak gdy obecny właściciel pojazdu poszedł zarejestrować doczepili sie do tego. I prawdopodobnie będzie przesłuchanie. Tylko czekam na wezwanie bo jemu już przyszło.wycofać umów nie może niestety. Co mi grozi ?? jak można wyjść cało z tego żeby nikt nie miał problemów??
Da się w ogóle coś z tym zrobić??

słyszałem dwie wersje :
żeby obecny właściciel złożył wniosek o wycofanie umów. ( ale jednak to nie prawda, bo on tego nie mógł zrobić)
a druga to że człowiek na którego zarejestrowany jest motor . musi potwierdzić, że sporządził dla mnie umowę kupna sprzedaży ze swoim podpisem ale bez kupującego. (tylko on tego nie chce zrobić.)
Proszę o pomoc.

Powrót