Podrobienie przelewu przez nieletnia za zakup nielegalnych ubran

• Autor wątku Autor wątku czarnula2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czarnula2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam,

Sprawa wygląda tak

Nieletnia osoba poniżej 17 lat podrobiła potwierdzenie przelewu w formacie JPG na kwotę 280. Dokument został wysłany przez facebooka z prawdziwymi danymi Nieletniej.
Przelew był za PODRÓBKI, nie repliki ubrań markowych typu adidas, za które pani która je wysłała nie wystawiła zadnego dowodu sprzedazy czyli paragonu lub faktury. Dane na wysyłke (adres zamieszkania, nie zameldowania,ale też nazwisko i imie) zostały podanne oddzielnie niż na dokumencie podrobionym, ale też są prawdziwymi danymi nieletniej.
Cała sprzedaż odbywała się przez facebooka czyli rozmowy są zapisane .

Jaka kare może poniesc nieletnia Za podrobiony przelew na nielegalne podróbki ubrań ?

Pozdrawiam

A skąd wiesz, że to podróbki?

Wiem bo pani napisała to mojej siostrze ciotecznej również na facebooku, jak napisala jej również na facebooku że nie wystawi rachunków za te rzeczy, skonsulotwałam sprawe z kolegą od prawa karnego.. Podał mi 3 opcje, ale pani sama wstrzymała paczkę bo przelew nie doszedł. wątpie że pójdzie na policje. Napisałam jej że dostałam zwrot i że odesle paczke, ale jak widać chyba już nie potrzeba. Temat do zamknięcia :)

Powrót