F
fmr17
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Tydzień temu zakupiłem samochód, niestety szybko okazało się, że stan mija się z opisem i auto wymaga szeregu napraw, niektóre wady zostały podstępnie ukryte, np. wady zawieszenia poprzez upuszczenie powietrza z opon (jedna miała 1.2 bara, inna 2.8), o innych udaje że nie wiedział lub że zostały naprawione i pewnie ja coś zepsułem. Napisałem do sprzedawcy, który jest osobą prywatną, żeby się porozumieć, sugerując zwrot samochodu lub podzielenie się kosztami napraw po przeprowadzeniu diagnozy, sprzedawca nie chce dojść do porozumienia, a dodatkowo na umowie kupna sprzedaży jest podpis jego ojca, który został wypisany przez niego, nie posiadał do tego upoważnienia. Co mogę w takiej sytuacji zrobić i jak mogę go nakłonić do przyjęcia samochodu? Chcę to załatwić szybko i odzyskać pieniądze, nie inwestowałem w samochód, w aucie miał być zepsuty tylko czujnik położenia wału korbowego a okazało się, że wszędzie leje się płyn chłodniczy, a samochód lata na boki podczas szybszej jazdy i hamowania.