podrobiony podpis

• Autor wątku Autor wątku ladyde
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

ladyde

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
wiem już było dużo tematów na temat podrobionego podpisu,tylko chciałem sie dowiedzieć bo wiem co za to grozi,jak sie z tego wybronić?adwokat?pytam bo musze miec czyste papiery, chodzi o moja prace

jakiej odpowiedzi oczekujesz? nie znając sprawy nikt ci nic konkretnego nie poradzi

Bardziej sprecyzuj temat, to wtedy moze szybciej ktos ci pomoze. Jezeli chodzi o przestepstwo z art 270 kk to zagrozone jest ono do 5 lat pozbawienia wolnosci.

wiec moj brat podpisał sie na umowie sprzedazy nie swoim nazwiskiem,a nazwiskiem poprzedniego właściciela,wynikało to głównie z jego niewiedzy,jaką moze poniesc kare za to co zrobił.Wyczytałem równiez ze kara to wysoka grzywna i zawiasy,no i ta kara pozbawienia wolności,powiedzcie prosze w jakiej sytuacji moze zost ukarany grzywną a kiedy kara w zawieszeniu.Dodam ze jest młody,nigdy nie był karany i co wiecej straci na pewno prace...??zgadza się?

To zalezy od wielu czynnikow.Okolicznosci popelnienia czynu, wiek sprawcy, postawa sprawcy, dotychczasowe postepowaie itp itd. Nie ma jakis sztywnych regul w tym przypadku.

Powrót