podrobiony towar (2)

• Autor wątku Autor wątku mj johny
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mj johny

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
podrobiony towar

Witam.
22.12.2014 zakupiłem baterie [...], wszystko było fajnie doczasu gdy znajomy zapytał się czy to oryginał.
Zdziwiony pytaniem zacząłem czytać o różnicach i dowiedziałem się że mam podrobiona baterie.
Co mogę zrobić?
Zgłosić do sprzedawcy w ramach reklamacji?!

Ogólnie właśnie znalazłem ich stronę. Na stronie jest napisane że to klon lecz w sklepie nie zostałem o tym poinformowany kupując baterie.
Dodatkowo zapłaciłem więcej niż za oryginalna baterie.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Możesz oczywiście reklamować z tytułu niegodności towaru z umową i żądać wymiany na oryginalne. Szkoda jednak, że nie ujawniłeś tego przy wydaniu.

[...]

Coś takiego??

Ja nic nie wiedziałem. Nie wiedziałem nawet ze są podróbki tej baterii. Pytałem o baterie [....], sprzedawca nic nie powiedział o tym że to kopia lub podróbka.
Kopie kosztują około 50-70zl a oryginał koło 85. Natomiast sprzedano mi za 90zl.

Tak i zażądaj wymiany. Zakładam oczywiście, że sprzedawca uzna, że sprzedał Ci podróbki, A ty o tym nie wiedziałeś.

A co jest na paragonie?

Na przodzie jest napisane,, bateria "
Natomiast z tyłu jest napisane długopisem,, Vision 2 Spinner "
I pieczatka sklepu.

Ostatnia edycja:
Nie ma nic o klonie, więc dokumenty wskazują na to, że wydano towar oryginalny.

A gdy sprzedawca nie posiada oryginalnego towaru na wymiane?

Dobrze będzie jeśli sprzedawca w ogóle potwierdzi, że wydał klony i będzie chciał wymienić na oryginalne.

Sprzedawca powiedział że mi nie wymieni na oryginalny towar i że nie ma czegoś takiego jak odstapienie od umowy.

Potwierdził że wydał klona ale wymienić nie chce.

Oraz potwierdził że to klon po czym powiedział że nie wiedzial że to są klony jak je z Chin dostają.

Powiedział również, że on ma prawników i oni wiedzą jak klony sprzedawać.

Nie rozmawiaj, tylko złóż pisemną reklamację i zacytuj w niej rozmowę o sprowadzaniu telefonów z Chin.

PS Używaj edycji i nie pisz posta jednego pod drugim

Powrót