podstawa prawna dla wsparcia publicznego

• Autor wątku Autor wątku Domin900
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Domin900

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Moja firma złożyła 12 Sierpnia wniosek o pomoc w formie grantu na kapitał obrotowy i po 2 miesiąca otrzymała pozytywną ocenę spełnienia kryteriów. W związku z czym zostało mi jeszcze złożenie 3-ech dokumentów do przygotowania umowy. Jednym z tych dokumentów jest Załącznik 6 do Regulaminu naboru o nazwie "Formularz informacji przedstawianych przy ubieganiu się o pomoc rekompensującą negatywne konsekwencje ekonomiczne z powodu COVID-19"

W tym załączniku na stronie 3 podaję dotychczasowe wsparcie czyli w moim przypadku:
- pożyczka umarzalna (z Funduszu Pracy)
- subwencja finansowa (z PFR)
- dofinansowanie kosztów wynagrodzeń (z Funduszu Pracy)
- świadczenie postojowe (z ZUS)
- zwolnienie z opłacania składek ZUS

no i teraz na tej samej stronie w punkcie d) muszę podać podstawę prawną ("Należy podać np. przepis ustawy, tytuł rozporządzenia oraz numer decyzji lub umowy, na podstawie których została udzielona pomoc") tych wszystkich form wsparcia które otrzymałem (w moim przypadku 5 - te co są wyżej wimienione)

Jako że nie za bardzo się znam na tym szukałem w internecie wszystkich informacji i ostateczne w tym podpunkcie (polu) wpisałem tak :

"
Ustawa z dnia 6 marca 2018 r.Prawo przedsiębiorców
Ustawa z dnia 2 marca 2020 r.o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych, Art. 15zzd , art. 15zzb

Art. 15zq – 15zx ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz.U. z 2020 r. poz. 374, 567, 568 ).

Załącznik nr 1 do rozporządzenia Komisji (UE) nr 651/2014 z 17 czerwca 2014 r. uznającego niektóre rodzaje pomocy za zgodne z rynkiem wewnętrznym w zastosowaniu art. 107 i 108 Traktatu (Dz.Urz. UE z 2014 r. L 187, s. 1),

Art. 11 ust. 2 pkt 6 ustawy z dnia 4 lipca 2019 r. o systemie instytucji rozwoju (t.j. Dz.U. z 2019 r. poz. 1572 ze zm.),
Art. 15g ust. 9 ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych i wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz.U. z 2020 r. poz. 374 ze zm.),
Art. 1 pkt 1 lit. b ustawy z dnia 31 marca 2020 r. o zmianie ustawy o systemie instytucji rozwoju (Dz.U. z 2020 r. poz. 569 ). "

Chciałby żeby ktoś lepiej znający temat ocenił czy jest to poprawnie wypełnione , czy czegoś nie brakuje lub czy coś się np. nie dubluje itp. Chciałem przesłać ten formularz ale jest w xlsx i tu na forum chyba nie można w tym formacie go przesłać

Będę mega wdzięczny za pomoc.

Ostatnia edycja:
Powrót