Podszywająca się za mnie osoba gadu gadu.

• Autor wątku Autor wątku AteQ
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AteQ

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Mam 15 lat, czyli jestem niepełnoletni i mam mały kłopot. Jakiś czas temu kilku moich kolegów napisało do mnie na gadu gadu "Czemu siedzę na starym nr, bo napisałem że ktoś mi się włamał i mam nowy nr". Oczywiście odpowiedziałem, że nikt mi się nie włamał, a moja jedna znajoma która zablokowała ten nr. to chciała mnie normalnie zwyzywać, bo podobno ten ktoś strasznie ją poniżył. Sprawa ucichła, miałem ten nr w swoich rękach, ale cały czas był niedostępny, myśląc że ten ktoś kto sobie robi ze mnie przysłowiowe "jaja" uspokoił się i może usunął nr. Aż do wczoraj gdy patrzę dostałem wiadomość tego nr. "Cześć co u cb". Oczywiście wiadomość była wysłana z pół godziny wcześniej, ale cały czas osobnik miał status "zaraz wracam" . Napisałem na początku "A ty kto? I czy ładnie tak się podszywać pode mnie" ale niestety nie odpisał. No to zdenerwowany trochę go wyzwałem że się podszywa, ale dalej zero odezwu. Skopiował sobie mój opis, i uważa się nie wiem za kogo. Oczywiście nie czekałem aż odpiszę wieczorem, ale napisałem sobie w opisie że ten nr który mam to jest mój jedyny i nigdy nie zmieniałem go. Dziś włączam gadu i przychodzi od tego czegoś wiadomość, zaczął mnie wyzywać, podając do tego moje imię i nazwisko że to jest on, w dodatku ponownie ustawił sobie mój opis tylko w miejsce mojego nr gadu, wstawił swój. Pomyślałem chwilę i odpisałem mu że fajną ma dziecko zabawę, ale jak mnie jeszcze trochę podenerwuję to zgłaszam to na Policję, i niech się dobrze zastanowi i lepiej usunie ten numer bo inaczej spotkamy się w sądzie bo policjanci muszą mieć od czegoś dobrych informatyków, którzy dojdą do tego. I teraz nie wiem czy coś odpiszę, z jednej strony boję się, bo jestem niepełnoletni a jak moje argumenty o policji go nie utęperują, to powiem o wszystkim rodzicom, i nie pozwolę by ktoś do mnie się czepiał, bo daję mu ostatnią szansę... Czy takie coś będzie kwestionowane na policji? I w sądzie?

Oj dzieci dzieci
to nie jest przęstęmstwo
Policja nie zajmuje się takimi sprawami

Powrót