V
vipiotrus
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, napisała do mnie pewna osoba na steam. Mówiąc o tym że kupi ode mnie przedmiot (skin wirtualna rzecz w grze) za 220$. Wiec ja szczesliwy odpisałem że dobra, tylko jak przeprowadzimy transakcje. Więc osoba ta napisała ze paypal, zebym napisał do kolegi zeby pomógł mi w tej transakcji. Nastepnie napisałęm do kumpla i odpisałem mu ze jestem gootowy, Kazał mi dodac go do grupy czyli naszej konwersacji zeby wszystko było widac. Nastepnie kazał wysłać moj skin do kolegi i po przelaniu pieniedzy miałbym mu moj kolega ją wysłac. Więc wchodze w konwerstacje z kolega nagle dostaje oferte wymiany. Patrze wszystkie dane sie zgadzaja, potwierdzam wymiane i czar okazji prysł. Okazało się ze osoba która chciała kupić ten skin, działała ze swoim znajomym który podszył się pod mojego kolege tzn. Skopiowała cały jego profil który z zewnatrz wygladał identycznie do niego.
I teraz pytanie czy mam jakieś możliwosci na odzyskanie tego? Czy nie jest to podszywanie się ? Dodam że jest to dość duza grupka osób która w tym działa. Mają duzo fałszywych kont podszywających się pod innych
I teraz pytanie czy mam jakieś możliwosci na odzyskanie tego? Czy nie jest to podszywanie się ? Dodam że jest to dość duza grupka osób która w tym działa. Mają duzo fałszywych kont podszywających się pod innych