Podszywanie sie podemnie

• Autor wątku Autor wątku Chesterking
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Chesterking

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Chcialbym uzyskac od was informacje czy ejst jakikolwiek sposob na walczenie o swoje prawa w servisie nasza-klasa.pl
Jakis czas temu przypadkiem spojrzalem w monitor mojego kolegi gdy ten przegladal owe forum i zobaczylem w jego znajomych samego siebie u niego w znajomych. Na pytanie o to zareagowal mowiac ze myslal ze to ja i dlatego dodal mnie do znajomych. Uzyczyl mi on swojego kata i po przegladniecie profilu samego siebei stwierdzam ze zgadza sie wszystko poza data urodzenia z moimi danymi osobowymi. Na tym profilu umieszczone sa w informacjach o mnie rzeczy ktore obrazaja moja osobe, umieszczone sa tam moje zdjecia.
Czy poza zgloszeniem przez nasza-klasa.pl/support ze ktos sie podemnie podszywa jest inny sposob walki o usuniecie kate, ewentualne ukaranie ludzi ktorzy sie podemnie podszywaja??
Minely 3 doby od zgloszenia tego przez formularz na anszej klasie i nei dostalem oddzewu ale z tego co czytalem to to jest norma.
Nie mam wlasnego kata na naszej klasie poniewaz nie uwazam tego za konieczne, a ktos dobrze sie bawi moim kosztem. Mam nadzieje ze sa jakies sposoby walki z tym.
Czekam na odpowiedz.

Chesterking napisał:
Na tym profilu umieszczone sa w informacjach o mnie rzeczy ktore obrazaja moja osobe, umieszczone sa tam moje zdjecia.
a co to konkretnie są za informacje które obrażają pana osobę ?

Markiz32 napisał:
a co to konkretnie są za informacje które obrażają pana osobę ?

Ogolnie niestety nic wulgarnego ale podszywajac sie podemnie i wypisujac cos teoretycznie przezemnie, znacznie mnie osmieszaja, szczegolnie iz utrzymuja osoba podszywajaca sie podemnie nawiazujac kontakty z moimi znajomymi. Napewno sam rozumiesz do czego zmierzam.

to sprawa cywilnoprawna - moim zdaniem brak znamion czynu zabronionego z KK

Powrót