P
Pjotrass
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Ojciec, mojego kuzyna zmarł 1.5 roku temu, ale nie utrzymywali ze sobą kontaktu. Teraz brat tego ojca wystąpił do sądu z wnioskiem o wydziedziczenie podpierając się testamentem notarialnym w którym uzasadniono ze syn nie opiekował się ojcem (zupełne kłamstwa bo było inaczej ale nie wiem czy takie sentymenty mają znaczenie w sądzie), dodam ze akt był sporządzony dzień przed śmiercią w domu, ze świadkiem (sąsiadem) i z odciskiem palca bo spadkodawca był w złym stanie co daje dużo do myślenie czy faktycznie była taka jego wola. Testament jest bardzo podejrzany bo jest w nim zawarta zła data urodzin mojego kuzyna, zamiast 1993 jest tam 1996 - 3 lata różnicy, niby mała pomyłka ale myśle ze ojciec by pamiętał kiedy urodził mu sie syn. Cała sprawa wygląda tak jakby chcieli wydziedziczyć mojego kuzyna przed śmiercią jego babki żeby cały majątek dostał brat ojca. Pytanie brzmi czy jest szansa powalczyć i podważyć ten testament czy to już raczej przesądzone jeżeli jest poświadczone jest przez notariusza.