L
lupos
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Piszę do was z prośba o pomoc, gdyż od pewnego czasu otrzymuję pisma z firmy ubezpieczeniowej o wplate ubezpieczenia OC. Zakupiłem samochód (używany) i ubezpieczyłem go w innej firmie ubezpieczeniowej niż był on wcześniej ubezpieczony, natomiast poprzednia właścicielka miała poinformować o tym firmę ubezpieczeniową. Niestety do tej pory przez tą Panią mam spore kłopoty i otrzymałem przedsądowe wezwania do zapłaty za polisę. Zaraz po zakupie samochodu i jego zarejestrowaniu na mnie podpisałem umowę z towarzystwem ubezpieczeniowym HDI. Nigdy nie przedłużałem ani nie podpisywałem umowy z PZU SA (firmą w której poprzednio był zarejestrowany). Jednocześnie podczas podpisywania umowy zakupu słownie i pisemnie poinformowałem poprzednią właścicielkę o zerwaniu umowy z firmą PZU.
Co w takiej sytuacji zrobić? Czy jest jakaś możliwość by podwójnie nie płacić za ta sama usługę? Samochód był na mnie przerejestrowany i nigdy nie otrzymalem od PZU ubezpieczenia na mnie.
Co w takiej sytuacji zrobić? Czy jest jakaś możliwość by podwójnie nie płacić za ta sama usługę? Samochód był na mnie przerejestrowany i nigdy nie otrzymalem od PZU ubezpieczenia na mnie.