Podwójne obciążenie karty MasterCard

• Autor wątku Autor wątku aff007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aff007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam!

Miniony weekend okazał się bardzo przykry dla posiadaczy kart MasterCard. W wyniku usterki technicznej wielu z nich zapłaciło podwójnie za zakupy. Miałem wątpliwą przyjemność wstąpić w to grono osób płacąc za dość drogi zakup. Moja płatność została naliczona podwójnie przez co na moim koncie powstało saldo ujemne. Pozostałem bez jakichkolwiek środków do życia a najgorsze jest to, że nie miałem na tyle gotówki żeby zatankować samochód a musiałem jechać w weekend w dalszą trasę. Zostało mi może kilkadziesiąt złotych na coś do jedzenia. Na szczęście dziś wpłynęła mi pensja ale ubolewam, że musiałem odwołać ważny wyjazd.

Mam konto w BGŻ BNP Paribas i przez panel klienta online napisałem wiadomość z żądaniem zwrotu obciążenia. Mam nadzieję, że to wystarczy do zwrotu.

Chciałbym się poradzić czy w związku z tym faktem mogę ubiegać się o odszkodowanie/zadośćuczynienie i jeśli tak to w jakiej formie/kwocie. Wiem, że takie rzeczy się zdarzają ale kurcze to była duża kwota i na prawdę poważnie skomplikowała mi życie przez kilka dni. Na pewno odpowiednie instytucje są ubezpieczone na taką ewentualność tylko chciałbym zapytać Was czy przysługuje mi takie prawo.

Ubiegać się zawsze możesz, natomiast będziesz musiał udowodnić i wycenić swoje straty, co i tak nie gwarantuje sukcesu.

Powrót