podwójne obywatelstwo

• Autor wątku Autor wątku Graci@vp.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Graci@vp.pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Czy można mieć hiszpańskie obywatelstwo nie tracąc polskiego???

no tak,,od 2004 można zachować polskie,,
tu pierwsza lepsza stronka,,ale w kazdym konsulacie to samo pisza
http://www.milano.polemb.net/index.php?document=59

w Niemczech np,,masz dwa po nabyciu Niemieckiego od 2004 roku dla EU obywateli(takze Polskich)

zreszta zrzekniecie sie polskiego troche kosztuje i wymaga zgody prezydenta RP teraz

Ostatnia edycja:
Ja jednak nie chcę się zrzekać polskiego obywatelstwa a chcę mieć także hiszpańskie..Mieszkam i pracuję w Hiszpanii już 15 lat...Czy to możliwe???

a nie wystarczy Ci statut rezydencji w Hiszpanii? koniecznie musisz miec obywatelstwo hiszpanskie?

Nie ,nie wystarczy mi!Bo chciałabym,jak cywilozowany człowiek zwiedzać cały świat a nie prosić się o wizy !!!:):o

No to staraj się o obywatelstwo hiszpańskie.
W Polsce będziesz Polką,a w Hiszpanii będziesz korzystała z hiszpańskiego.

Po za tym jezeli sie ma obywatelstwo hiszpańskie to rowniez oferty pracy ktore byly zarezerwowane tylko dla obywateli owego kraju staja sie dostepne i nam,tak wiec staraj sie o obywatelstwo gdyz po 10 latach legalnego pobytu juz masz takie prawo.Powodzenia.;)

Wystarczy, ze przyjdziesz do urzedu i zamienisz kilka slow i sprawa bedzie juz wiadoma. Pamietam, ze na obczyznie bedziesz zawsze tylko obcokrajowcem, no chyba ze mowisz plynnie po hiszpansku, z akcentem.
Jezeli tak koniecznie potrzebujesz obywatelstwa hiszpanskiego, zglos sie do urzedu i zalatwiaj sprawy.

Powrót