Podwyższenie alimentow a zastraszenie przez Ojca dziecka

• Autor wątku Autor wątku Mama3ki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mama3ki

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam Kochani. Jak juz kiedys pisalam w poście w ten poniedziałek tj 22.07. Mam sprawe ktora zalozylam ojcu mojej corki o podwyższenie alimentow. Ale do sedna...w ta srode zadzwonil ojciec mojej córki i grozil ze sprawa z gory i tak.jest przegrana gdyz maz jego corki ( z pierwszego małżeństwa) jest prokuratorem wiec wszystko jest juz ustawione. I z gory jestem z corka na przegranej. Nie wiem co teraz Kochani? Tak sie boje bo.nie wiem co mnie czeka? Czy ja o tym telefonie noge poinformować sad zaraz na początku rozprawy? Swiadkiem tej rozmowy byla moja i jego 12 letnia corka. Bardzo prosze o pomoc.

Spokojnie. Odgraza sie bo sie boi ze sad mu zadadzi wyzsze alimenty. Spokojnie.

Dziękuję mam nadzieję ze to tylko jego strach. A jesli faktycznie ma w rodzinie prokuratora i jest wszystko ustawione?

Jakiś tam prokurator nie jest sądem, który będzie orzekał. Nie przejmuj się pierdołami.

Dragazes napisał:
Jakiś tam prokurator nie jest sądem, który będzie orzekał. Nie przejmuj się pierdołami.

Dziękuję bardzo za odpowiedź i wsparcie. A prosze mi powiedziec czy powinnam jutro w Sadzie wspomniec o tym telefonie od niego ze tak nam powiedzial o tym prokuratorze?

Nie. Nie trać czasu i energii. To i tak nie ma znaczenia.

Na Twoim miejscu włączyłabym w telefonie opcję nagrywania rozmów od jednej lub wszystkich osób. I potem postraszyła tatusia roku, że jeszcze jeden taki tekst i pójdziesz na policję. A nagrania będą świetnym dowodem.

Trzymam kciuki za jutro. Spokojnie. Oddychaj ;)
Pamiętaj, ze walczysz o lepsze życie Twojego dziecka. I nie bój się żadnych przepychanek słownych, grożenia i podśmiewania się na sali z Twoich argumentów. Oliwa sprawiedliwa.

Powrót