podwyzszenie alimentow za granica

• Autor wątku Autor wątku BEATKA1970
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BEATKA1970

witam.od 5 lat jestem po rozwodzie.moj byly malzonek mieszka w polsce ja z dzieckiem i nowym partnerem w holandii.otrzymauje przez komornika alimenty na syna w kwocie 300zl.do tej pory to wystarczalo ale w obecnej sytuacji nie pracuje syn nie ma juz 7 lat a 12 a moj partner niestety jest na wypowiedzeniu.chcialam sie starc o podwyzszenie alimentow,poniewaz jestem naprawde w trudnej sytuacji ale niewiem w jakim sadzie powinnam zlozyc wniosek.bardzo prosze o odpis.dodam ze ojciec dziecka wcale sie nim nie interesuje,a mnie w obecnej sytuacji naprawde nie stac na przyjazd do poski. bardzo dziekuje .

dodam ze moj eks malzonek zarabia ponad 2500,i mieszka z rodzicami .nie ma zatem wiekszych oplat,chyba ze sad zwraca uwage na osobiste dlugi.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
O podwyższenie alimentów zawsze możesz złożyć wniosek w sądzie. Natomiast jeżeli mieszkasz w Holandii i pracujesz lub Twój partner, możecie otrzymać zasiłek rodzinny na dzieci. Jeżeli nie składałaś jeszcze wniosku to zrób to jak najprędzej, gdyż urząd holenderski może i wypłacić do roku czasu wstecz rodzinne.
Do rodzinnego możesz jeszcze otrzymać dodatek na dzieci.

Dziekuje za pomoc . A ten wniosek do sadu to moge zlozyc w sadzie holenderskim czy musze w polsce ??? .hodzi o wniosek o podwyszke alimetow. Pozdrawiam....

Powrót