A
agatabucykpce
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam wszystkich, zgłaszam się z problemem, otóż była pozwała mnie o podwyższenie alimentów na 5 letnią córkę o prawie 300zł miesięcznie. Dostałem w pracy angaż o czym była się dowiedziala, nadmienie iż była też zarabia dość dobrze. Mieszkam teraz z narzeczoną, która pracuje na pół etatu, i dodam że staramy się o dziecko. Dostałem pismo z sądu o przedłożenie zaświadczenia o zarobkach za ostatnie 3 miesiące oraz do udokumentowania kosztów utrzymania mieszkania.
I chciałem sie dowiedzieć, czy jeśli rachunki płaci narzeczona (ze swojego konta), ale jestem u narzeczonej zameldowany to czy mogę takowe zaświadczenie wysłać o rachunkach? Czy koniecznie opłaty muszą być z mojego konta, dodając że w tytułach przelewów i tak musi być wpisane nazwisko narzeczonej?
Drugie pytanie, była wniosła o "zasądzenie od pozwanego na rzecz małoletniej powódki kosztów procesu według norm przypisanych". Czy ja muszę według tego ponieść wszystkie koszty związane z rozprawą? Bo jeśli sprawę wnosi matka dziecka to chciałbym aby ona ponosiła koszty, lub conajmniej aby były podzielone na pół. 8)
Z góry dziękuje za podpowiedzi i pozdrawiam, Marcin
I chciałem sie dowiedzieć, czy jeśli rachunki płaci narzeczona (ze swojego konta), ale jestem u narzeczonej zameldowany to czy mogę takowe zaświadczenie wysłać o rachunkach? Czy koniecznie opłaty muszą być z mojego konta, dodając że w tytułach przelewów i tak musi być wpisane nazwisko narzeczonej?
Drugie pytanie, była wniosła o "zasądzenie od pozwanego na rzecz małoletniej powódki kosztów procesu według norm przypisanych". Czy ja muszę według tego ponieść wszystkie koszty związane z rozprawą? Bo jeśli sprawę wnosi matka dziecka to chciałbym aby ona ponosiła koszty, lub conajmniej aby były podzielone na pół. 8)
Z góry dziękuje za podpowiedzi i pozdrawiam, Marcin