Podzial majatku- niewyplacenie naleznej kwoty

• Autor wątku Autor wątku warszawa1957
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

warszawa1957

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam serdecznie.Po podziale majatku sad w Polsce przyznal mi kwote gotowki,ktora byla malzonka powinna mi wyplacic.Wyrok dawno sie uprawomocnil a ona nie wyplacila mi przyznanej sumy,tlumaczac sie,ze mam zobowiazania wobec niej i innych dluznikow na terenie Niemiec i tam tez przesle przyznane mi pieniadze w sadzie polskim tzn.na konto niemieckiego komornika.Czy jest to zgodnie z prawem i co powinienem zrobic w takiej sytuacji.Bardzo prosze o porade:(

Ostatnia edycja:
nie, chyba że wierzyciel z Niemiec dokona zajęcia tych pieniędzy ale jesteśmy w Polsce i obowiązuje nas Polskie prawo, te pieniądze żona powinna przekazać Tobie jeżeli tego nie uczyni możesz zgłosić się do komornika z prawomocnym wyrokiem Sądu

Wielkie dzieki.Czy w swietle polskiego prawa ona przywlaszczyla moje pieniadze i przekazala osobom trzecim?Czy podlega to karze?

Ona nie wywiązała się z prawomocnego wyroku Sądu Rzeczpospolitej, do którego się powinna zastosować, fakt że masz inne zobowiązania nie daje Jej prawa do zarządzania Twoimi pieniędzmi to była tylko złośliwość, mogła by to zrobić legalnie, nie zrobiła proponuję wizytę z wyrokiem u komornika

Bardzo dziekuje i tak zrobie jutro jade do komornika z wyrokiem sadu.Jeszcze raz dziekuje

Powrót