podział majątku

• Autor wątku Autor wątku noemi_2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

noemi_2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
dzień dobry
właśnie jestem po sprawie rozwodowej, chciałabym się dowiedzieć co z podziałem majątku a dokładnie chodzi mi o mieszkanie, które dostaliśmy w prezencie ślubnym od siostry męża, wtym czasie kiedy ona kupowała to mieszkanie ja byłam w niemczech w celach zarobkowych i było to miesiąc przed ślubem a więc mieszkanie zostało zapisane na męża, kiedy wróciłam wszystkie pieniądze które zarobiłam zostały wydane na generalny remąt tego mieszkania a mój ojciec wykonał ten remąt nie biorąc za to zadnych pieniędzy, faktury na zakupione materiały były wystawiane na męża gdyż ja wtedy nie pracowałam, wartość mieszkania przy zakupie wynociła 11 tyś zł a po remącie wzrosła kilkakrotnie, posiadam zdjęcia z remontu mieszkania i chciałabym aby zostało mi zwrócone pieniadze które wydałam na ten remont oraz koszty robocizny mojego ojca i moje ponieważ mój mąż jedyne co zrobił w tym mieszkaniu to pomalował ściany czy mam jakieś szanse na odzyskanie tych pieniedzy? proszę o odpowiedz Marta Kubecka

mieszkanie stanowi majątek odrębny męża i ty nie masz do nigo zadnego prawa , możesz domagać się nakładow jakie poczyniłas na to mieszkanie...

Powrót