O
Onaa90
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Mój partner rozstał się z żoną około rok temu, mają dwójkę dzieci (9 i 13 lat), termin rozprawy czerwiec 2023, żona nęka go psychicznie, raz umożliwia kontakty z dziećmi, raz zabrania, sama ustala widzenia,decyduje o ich częstotliwości, Np zarządzi że dzieci mają być tydzień u niego i nie przyjmuje sprzeciwu, inaczej straszy go że mu ograniczy widzenia albo zezna że ją zdradzał (mimo że mnie poznał po rozstaniu, 5 miesięcy temu, już po złożeniu pozwu), co można zrobić w takiej sytuacji ? Dodatkowo zakazała mu wychodzenia z domu gdy dzieci są pod jego opieką, według niej nie może ich zostawiać z babcią czy ciocią, a sama zostawia je w domu pod opieką swojego rodzeństwa lub matki, a niekiedy same. Podburza dzieci przeciwko niemu, gdy on się sprzeciwia jej zarządzeniom, gdy Np chce zabrać dzieci w innym terminie, to wmawia im że widocznie ojciec nie ma dla nich czasu albo woli spotkania z kochanką. A ja nie jestem żadną kochanką, nie rozbiłam tej rodziny, poznałam partnera już po jego rozstaniu. Jak reagować w takiej sytuacji? Czy jego żona ma prawo sama ustalić widzenia ? Czy może zakazać mu wychodzenia z domu podczas opieki nad córkami ? Czy mój partner może zostawiać dzieci pod opieką swojej mamy lub siostry? Jego żona notorycznie tak robi, a sama zabrania mu tego