Pogryzienie przez psa - odszkodowanie lub zadośćuczynienie

• Autor wątku Autor wątku a.e.gaw
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

a.e.gaw

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry. Chciałabym zapytać, jak Państwo uważacie, czy jest jakakolwiek możliwość ubiegania się o odszkodowanie lub zadośćuczynienie gdy zostałam pogryziona przez psa? Zdarzenie miało miejsce już kilka dni temu, tj. w ubiegły piątek (11.11) wieczorem. Początkowo nie zdawałam sobie sprawy jak wyglądać będzie rana i jak długo będzie się goić. Niestety, nie wiem czyj był to pies, a gdy mnie pogryzł byłam w takim szoku że nawet nie poczułam bólu, nie porozmawiałam więc z właścicielem psa. Pies był przywiązany do barierki przy stacji benzynowej na chodniku i chciałam obok niego przejść,a ten zaczął szczekać i skoczył na mnie. Niestety nie zdążyłam odskoczyć i wgryzł się w udo górnymi kłami. Sprawę komplikuje fakt, że to wszystko działo się około 80 km od Krakowa gdzie mieszkam - pojechałam odwiedzić siostrę i taka rzecz się zadziała. Dopiero teraz zaczynam się zastanawiać nad możliwością odszkodowania, nie wiem tylko czy to w ogóle możliwe w takiej sytuacji.

Czy ktoś z Państwa mógłby podzielić się swoją opinią?
Będę bardzo wdzięczna!
Pozdrawiam

OK. Bohaterka nie wie czyj był to pies. Ale - jeśli odniosła obrażenia to chyba ktoś złamał przepisy? Stacja benzynowa, monitoring? Policja?

Dziękuję za odpowiedzi. Miałam właśnie nadzieję, że być może znajdą się sposoby na to, aby ustalić kto jest właścicielem psa. Zastanawiałam się nad zgłoszeniem sprawy na policję, być może policja ma takie możliwości nawet jeśli sytuacja miała miejsce w innej miejscowości?

Powrót