Pogubiłem się - intrum justitia ponownie....

• Autor wątku Autor wątku MarekTomczyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

MarekTomczyk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam,

Mam następujący problem, podejrzewam że wałkowany wiele razy ale im więcej czytam tym bardziej się gubię.
Przepraszam że zakładam kolejny temat ale jestem w kropce.
Dostałem wezwanie do zapłaty.
Od radcy prawnego Stanisław Król.
Kwota należności 221 pln, kwota do zapłaty po ich naliczeniach około 800zł.
sygnatura sprawy Km 13669/13
Na piśmie widnieje data 9.08 a dopiero dziś dotarło do moich rąk.
Z tego co wiem jest to zaległa składka II raty OC.
nie mam pojęcia z którego roku i najprawdopodobniej ją zapłaciłem, ale za Chiny ludowe teraz nie znajdę potwierdzenia.
W liście jest również postanowienie z sądu rejonowego w Lublinie o nadaniu klauzuli wykonalności.

Moja sytuacja materialna : bezrobotny od około 2 lat, posiadam w połowie dom bo zmarłej mamie (druga połowa brata), dwójka dzieci i żona na świadczeniu macierzyńskim.
Na koncie nie mam nic bo i skąd.

Mogę prosić o jakąś poradę ?
Jakieś kroki podjąć czy grzecznie jak najszybciej zapłacić ?

Masz już nadaną klauzulę i nakaz zapłaty... Jeśli dług jest przeterminowany (3 lata), to jest o co walczyć, jeśli nie - sprzeciw/skarga nic nie da. Masz teraz 7 dni na odpowiedź!!! Załóż konto w e-sądzie. Kiedy je aktywują (od kilku godzin do 2 dni) będziesz miał wgląd w pozew i dowiesz się czego dotyczy sprawa. Potrzeby będzie też KOD który masz na postanowieniu z Sądu w Lublinie. Jeśli obejrzysz pozew i będziesz pewien, że roszczenie było przeterminowane w chwili, gdy go złożyli do sądu, sprawdź dlaczego nie dostałeś żadnych pism w tej sprawie. Jeśli powodem był adres pod którym nie jesteś zameldowany lub z innych przyczyn nie przybywasz, piszesz 3 pisma, które są opisane w głównym wątku, który jest przyklejony na początku listy tematów.

Czy wszytko napisałam dość jasno?

Ostatnia edycja:
Czas liczy się od dnia kiedy TY ODEBRAŁEŚ polecony. Nie ważne kiedy oni go wysłali, ani jaka datę tam sobie nasmarowali.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót