J
jackpot2000
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam serdecznie dzisiaj po raz pierwszy w życiu zalogowałem się na https://moj.gov.pl/ jest tam zakładka mój pojazd z ciekawości kliknąłem i o zgrozo okazuje się że od 16 lat ciągle jestem właścicielem pojazdu którego już nie mam w 2004 Roku jako młody człowiek miałem Poloneza , niestety miałem wypadek autko sprzedałem jakiemuś człowiekowi niestety po tylu latach nie posiadam już żadnych dokumentów kto by trzymał umowę kupna sprzedaży tyle lat , auto było sprzedane w Marcu 2004 i od tego czasu nie mam pojęcia co się z autem działo kupujący nie zarejestrował na siebie być może rozebrał na części , nie jestem w stanie powiedzieć kim był kupujący nie pamiętam tego , sprawdziłem w ewidencji pojazdów auto od tego czasu nigdy nie miało przeglądu i nie było ubezpieczone i tutaj obawiam się najbardziej bo przecież jest obowiązek OC nawet jeśli auto nie jeździ , obawiam się kar z funduszu gwarancyjnego co mogę zrobić w takim przypadku nie mam żadnych dokumentów nie mam auta ono prawdopodobnie nie istnieje co robić boję się kontaktu z urzędem żeby nie otworzyć tz puszki Pandory może ktoś podpowie ?
Z góry dziękuje
Z góry dziękuje